Komentara: 4
Pregleda: 3538

Sastanak članova ESN u Londonu

05.03.2012. u 15:53h
Izvor: RTV Yueco
Sastanak članova ESN u Londonu

U Londonu je održan sastanak ekspertske grupe Evropske socijalne mreže koja ima za zadatak da napravi predlog mera za što efikasniju socijalnu zaštitu u vreme velike ekonomske krize. Grupa ima devet članova, a zamenik direktora Gerontološkog centra u Subotici, dr Nenad Ivanišević je jedini član koji dolazi iz zemlje koja nije članica Evropske unije.

Ivanišević je prezentovao iskustva Subotice i Srbije iz oblasti socijalne zaštite, posebno navodeći da je naš sistem već dugi niz godina suočen sa nedostatkom novca i kao primer izdvojio Gerontološki centar koji se osim iz budžetskih finansira i delom novca Evropske komisije preko realizovanih IPA projekata.

Na sastanku je dogovoreno da jedan od predstavnika ESN bude kontakt osoba, odnosno posrednik ustanovama socijalne zaštite iz Srbije prilikom apliciranja na projekte koji se finansiraju iz strukturalnih fondova EU, koji se otvaraju Srbiji po dobijanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 3538
Povezane teme

Nenad Ivanišević

socijalna zaštita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.