Komentara: 26
Pregleda: 6817

Saradnja Subotice i Nemačke odlična!

15.11.2012. u 14:48h
Izvor: RTV Yueco
Subotica je primer svim nemačkim, ali i drugim investitorima kako i gde se treba ulagati, rečeno je nakon sastanka gradonačelnika Subotice, Modesta Dulića i ambasadora Nemačke Hajnca Vilhelma.
Saradnja Subotice i Nemačke odlična!

Prvi čovek grada upoznao je ambasadora sa osnovnim podacima o Subotici i dosadašnjoj ekonomskoj saradnji. U protekle dve godine pravi “investicioni bum” doživela je Privredna zona “Mali Bajmok”, gde su uglavnom smeštene nemačke fabrike. Gradonačelnik je istakao da sa Nemačkom lokalna samouprava ima odličnu saradnju po pitanju investicija, zdravstva, zaštite životne sredine, kao i podrške za projekte društvene nadgradnje, sporta, kulture i obrazovanja.

Grad je predhodne dve i po godine postao lider u privlačenju investitora, za šta su zaslužne firme poput Simensa, Dunkenmotora, Norma grup I slično. Zahvaljujući tome Subotica je dobila međunarodni sertifikat kao grad koji je politički i ekonomski stabilan, garantuje povrat investicije I poštuje ugovore prema investicijama i ulaganje se vraća.

U Subotici je potpisan sporazum o donaciji za studiju izvodljivosti za kombinovano postrojenje grejanja na biomasu, kojim Nemačka razvojna banka KfW u Beogradu daje donaciju od 230.000 evra Subotičkoj toplani. Gradonačelnik je istakao da kada se realizuje projekat grejanje grada na biomasu, Subotica će da ima energetski efikasnije grejanje.

Lokalna samouprava ima tradicionalnu dobru saradnju I sa gradom Minhenom koji je davao donacije Opštoj bolnici, Gerontološkom centru I Vatrogascima. Pored toga, uvedena je bilingvalna nastava u osnovim školama.

Izvor: RTV Yueco
Poseta nemačkog Ambasadora Subotici Poseta nemačkog Ambasadora Subotici Poseta nemačkog Ambasadora Subotici Poseta nemačkog Ambasadora Subotici Poseta nemačkog Ambasadora Subotici Poseta nemačkog Ambasadora Subotici Poseta nemačkog Ambasadora Subotici Poseta nemačkog Ambasadora Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 6817
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

slobodna zona subotica

investicije u Suboticu

Grad Subotica

nemački ambasador

Simens Subotica

Dunkermotoren Subotica

Modest Dulić

nemačke investicije

norma group

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.