• Pregleda: 2450

Saradnja SANU i fakulteta i visokih škola u Subotici

U Plavoj sali Gradske kuće danas je održan sastanak između predstavnika Srpske akademije nauka i umetnosti i fakulteta i visokih škola iz Subotice, sa ciljem da se međusobna saradnja podigne na viši nivo.
Saradnja SANU i fakulteta i visokih škola u Subotici

Sastanku sa akademicima prisustvovali su predstavici Ekonomskog, Učiteljskog i Građevinskog fakulteta, Visoke tehničke škole strukovnih studija i Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera.

- Ovde smo zbog unapređenja saradnje SANU sa najznačajnijim obrazovnim institucijama u Subotici. Smatramo da proces regionalizacije, odnosno delovanje Akademije treba da bude što veći i u drugim sredinama, a ne samo u Beogradu i Novom Sadu – istakao je akademik Stevan Pilipović. - Imamo mnogo interesantnih tema o kojima ćemo govoriti, jer značaj ovog grada nije dovoljno iskazan kroz institucije u Vojvodini i Beogradu. Ponudićemo resurse Akademije, u Novom Sadu ima 30 akademika, u Beogradu još 110 i postoje mnoge stručne službe koje se mogu uključiti u rad fakulteta. Imamo puno pristora za saradnju u nauci, kulturi i umetnosti.

Inicijator sastanka je Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku, a po mišljenju dekana Josipa Lepeša, ovaj susret je istorijski.

- Univerzitet u Novom Sadu ima 14 fakulteta od čega su tri u Subotici i dve više škole. Po broju studenata i profesora koji ovde rade, Subotica je veliki naučni i obrazovni potencijal – objasnio je dekan Josip Lepeš.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Volimljude Odgovori
Za koga je ova predstava, ovaj vodvilj? Jedna ultanacionalistička mađarska ustanova pozvala je na saradnju drugu ultranacionalističku srpsku ustanovu? I koga je to briga? U čemu se sastoji saradnja? Kakva nepotrebna vest, ako se i može nazvati vešću. Taština praznine.
sewer Odgovori
Još je veća tragedija što se primaju predavači sa diplomama odštampanim na toalet papiru. Diplome sa NEAKREDITOVANIH (F)fakulteta i (U)univerziteta, SRAMOTA!!! nijedna obrazovna Ustanova više nije kredibilna, sve je MULJ i smeće!!! Neka izvini onih 10% učenih ljudi.
Luka Odgovori
Memorandum SANU 2
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.