Komentara: 0
Pregleda: 1912

Saradnja RTV i subotičkih festivala

13.03.2009. u 20:05h
Izvor: RTV
<p>Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Blažo Popović i direktor Otvorenog univerziteta Subotica Blažo Perović danas su potpisali protokol o saradnji između pokrajinskog javnog servisa i dva značajna subotička festivala - Festivala evropskog filma Palić i Međunarodnog festivala pozori&scaron;ta za decu.</p>
Saradnja RTV i subotičkih festivala

Protokolu potpisivanja prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić, kao i teatrolog i predsednik Saveta Međunarodnog festivala pozorišta za decu Jovan Ćirilov, direktor Jugoslovenske kinoteke i direktor Festivala evropskog filma Palić Radoslav Zelenović, direktor Međunarodnog festivala pozorišta za decu Slobodan Marković, kao i izvršni direktor Otvorenog univerziteta Subotica Dejan Zvekić.

"Iako oba festivala postoje već punih 16 godina, ovo je prvi put da pokrajinski medijski servis na jedan drugačiji i adekvatniji način pristupa izveštavanju s ovih dešavanja," rekao je ispred Otvorenog univerziteta Subotica, kao izvršnog producenta oba festivala, Blažo Perović i dodao kako je tokom prethodne dve godine RTV izveštavala samo u sklopu informativnog programa, što je po njegovom mišljenju u najmanju ruku nedopustivo.

S njim se složio i Radoslav Zelenović, koji je ukazao na nekoliko apsurda u vezi s medijskim praćenjem ovih međunarodnih kulturnih manifestacija. Između ostalog, pokrajinski javni servis ranije nije imao nijednu centralnu emisiju posvećenu festivalima, izostali su i ekskluzivni intervjui s brojnim značajnim gostima iz zemlje i inostranstva, a mesta u programskoj šemi nije bilo ni za specijalizovane hronike.

Zadovoljstvo zbog potpisivanja protokola o saradnji izrazio je i Milorad Đurić, naglasivši kako je to jedan od načina demetropolizacije Vojvodine i u sferi kulture, što je i jedno od glavnih načela rada pokrajinske administracije.

"S obzirom na podatak da samo dva odsto stanovništva učestvuje u kulturnim dešavanjima u Pokrajini, značaj ovog protokola je utoliko veći, a time se ispunjava i jedan od osnovnih zadataka pokrajinskog medijskog servisa da blagovremeno i tačno informiše i edukuje svoje gledaoce," naglasio je Đurić.

"Značaj ova dva festivala, koji su se svojim kvalitetom pozicionirali i na evropskoj kulturnoj mapi, predstavlja imperativ i za našu medijsku kuću, koja u skladu s tim ima obavezu da profesionalno izveštava o njima," zaključio je Blažo Popović.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1912
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.