Komentara: 8
Pregleda: 2452

Saradnja Gerontoloških centara Subotice i Osijeka

18.03.2014. u 23:29h
Izvor: SuMedija
Predstavnici Grada Subotice i Gerontološkog centra, na čelu sa gospodinom Milimirom Vujadinovićem, članom Gradskog veća zaduženim za oblast socijalne zaštite i dr Nenadom Ivaniševićem, direktorom Gerontološkog centra, posetili su juče Osijek i Đakovo u Republici Hrvatskoj.
Saradnja Gerontoloških centara Subotice i Osijeka

Domaćini posete su bili predstavnici Doma umirovljenika Osijek i Doma za starije i nemoćne osobe Đakovo. Razgovaralo se o mogućnostima nastavka i proširenja saradnje između partnera iz Srbije i Hrvatske putem zajedničkog apliciranja za projekte u okviru trećeg raspisa IPA prekograničnog programa Hrvatska – Srbija, koji se očekuje u narednih nekoliko nedelja.

Gerontološki centar je u prethodnom periodu uspešno realizovao projekat u partnerstvu sa Domom umirovljenika iz Osijeka, pod nazivom „Regionalni rehabilitacioni centar“, a ovom prilikom je dogovoren nastavak te saradnje i izrada zajedničkog projektnog predloga pomenutih ustanova sa ciljem izgradnje rehabilitaciono-rekreacionog vežbališta za stare i osobe sa invaliditetom.

Sa partnerima iz Đakova je postignut dogovor o zajedničkom apliciranju za projekat čiji bi cilj bio negovanje kulturne baštine i tradicije, kroz očuvanje starih zanata i obuku žena iz marginalizovanih društvenih grupa u izradi rukotvorina karakterističnih za Severnobački okrug i Osiječko-Baranjsku županiju.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2452
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.