• Pregleda: 2472

Saradnja Banjaluke i Subotice

Gradonačelnici Banjaluke i Subotice, Slobodan Gavranović i Jene Maglai, potpisali su juče, u Banjaluci, Pismo o namerama o saradnji dva grada. Radnom sastanku i svečanom potpisivanju Pisma o namerama o saradnji Banjaluke i Subotice prisustvovali su predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Nebojša Daraboš i Ivan Vojnić Tunić, sekretar Regionalne privredne komore Subotica, kao i saradnici gradonačelnika Banjaluke.
Saradnja Banjaluke i Subotice

Gavranović je, obraćajući se novinarima nakon radnog sastanka, rekao da je potpisivanja Pisma o namerama samo početak dobre i plodonosne saradnje značajne za ekonomski, kulturni, sportski i svaki drugi prosperitet dva prijateljska grada. 

- Naš cilj je potpisivanje sporazuma o saradnji i prijateljstvu dva grada. Do tada ćemo zadužiti odgovarajuće gradske službe da definišu konkretne protokole, sa jasnim programima, merama i rokovima realizacije u svakoj od oblasti saradnje – istakao je Slobodan Gavranović.

Uz izražavanje zahvalnosti domaćinima na pozivu i mogućnosti uspostavljanja saradnje, gradonačelnik Maglai je, u svom obraćanju medijima, ocenio da Subotica i Banja Luka imaju mnogo zajedničkog i da, osim u oblasti ekonomije i kulture, mogu da sarađuju i u oblasti turizma, zdravstvene i socijalne zaštite.

On je rekao da je potpisivanje Pisma namera o saradnji dva grada  prva zvanična saradnja koju Subotica ostvaruje sa nekim od gradova u BiH i slična onoj koju Subotica ima sa Segedinom, u Mađarskoj, i Osijekom, u Hrvatskoj.

- Prvenstveno treba da se oslonimo na sopstvene snage, na regije koje su bliske i regije koje imaju zajedničke interese da sarađuju, a ne da tražimo pomoć sa strane – naglasio je Jene Maglai.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

8
Milan024 Odgovori
...evo nama Dragana Torbica, u velikim količinama!!!!
Vesko Odgovori
Obavezno uvođenje mađarskog jezika i u Banjaluci. To ce u Republici Srpskoj jednoglasno
prihvatiti, jer tamo jako vole naseg Jenciku.
saša Odgovori
E moj Milane te Torbice su za tebe akademici.
Veteran Odgovori
Svaka čast,ovakvu saradnju pozdravljam!Treba širiti saradnju sa svim dobronamernim partnerima!
bona fide Odgovori
Za pohvalu je ovo ali Maglaji sad ces naj..... ali od "svojih".
Always Ultra Odgovori
" Prvenstveno treba da se oslonimo na sopstvene snage, na regije koje su bliske i regije koje imaju zajedničke interese da sarađuju, a ne da tražimo pomoć sa strane ".

Tu pesmu smo zadnji put slushali u deceniji tehno muzike (90s) i znamo kako se to zavrshilo ! I ovo znamo kako ce se zavrsiti ! (samo se nadam da ce to biti i poslednji put)
Katarina Kosača Odgovori
Međugorje je sledeće.Tamo novci padaju s neba.
Always Ultra Odgovori
p.s. S tim da smo 90ih jos i imali neke sopstvene snage , a sada smo crknuta raga !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.