Komentara: 11
Pregleda: 2230

Saopštenje URS-a

16.04.2012. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
Javno iskazana podrška Udruženja penzionera Subotice koaliciji okupljenoj oko Demokratske stranke u suprotnosti je sa javnim interesom koje bi, po mišljenju Ujedinjenih regiona Srbije, trebalo da zastupa najmasovnije udruženje penzionera u Subotici.
Saopštenje URS-a

Verujemo da je posredi greška predsednice Udruženja jer subotički penzioneri u stvarnosti ne deluju u skladu sa voljom ambiciozne predsednice, čije se „izjave podrške“ moraju uzeti sa rezervom. Uprkos željama koalicije „Za bolji život“, mi iz Ujedinjenih regiona Srbije verujemo da ne postoji penzionersko biračko telo kao takvo, već su subotički penzioneri skup birača koji imaju svoje zasebne interese, naklonosti, odanosti itd. Kao posledica neumerenosti predsednice Udruženja penzionera neće se javiti promena biračkog raspoloženja subotičkih penzionera nego će se samo učvrstiti svest o neophodnom otklonu od politike jednog od najstarijeg i najuglednijeg udruženja koje ne bi smelo niti bi trebalo da ima – zajednički politički sadržaj.

Ujedinjeni regioni Srbije se zalažu da sve stranke podnesu građanima jasne rezultate svoga rada kao i program rada za naredni period, ukoliko dobiju podršku građana. Ovom prilikom podsećamo da je, zahvaljujući građanima Subotice koji su dali svoj potpis za decentralizaciju, kao i svim građanima Srbije, koji su dali više od pola miliona potpisa – na predlog Ujedninjenih regiona Srbije usvojen Zakon o finansiranju lokalne samouprave po kome ubuduće lokalnoj samoupravi pripada 80% poreza na zarade, umesto 40 procenata. Isto tako, lokalna samouprava je omogućila besplatne autobuske karte za starije od 65 godina za gradski prevoz a URS podržava inicijativu da i stanovnici prigradskih naselja imaju istu privilegiju, kako bi bili izjednačeni sa građanima koji žive u gradu.

Kao što se bivši predsednik Tadić slika sa investicijom FIAT-a u Kragujevcu, koju je po našem mišljenju omogućio i operativno sproveo Mlađan Dinkić, potrebno je i na lokalu razlučiti šta je ko tačno uradio.

Ujedinjeni regioni Srbije nikada neće prisvojiti zasluge za rušenje Narodnog pozorišta, završetak radova na Y kraku, nedovršeni plato Zorana Đinđića, niti asfaltiranje već asfaltiranih ulica. Naša zasluga takođe nije ni pošumljavanje 400 ha najplodnijih vojvođanskih oranica kao ni promena izborne volje građana Subotice, koja je dovela do toga da se sastav lokalnog parlamenta u potpunosti razlikuje od onog koji je dobio poverenje građana na izborima. Svakako da naša zasluga nije ni finansiranje preseljenja Azohema sa lokacije na Makovoj sedmici kao i sijaset drugih „atraktivnih“ poteza vlasti. U svim ovim „projektima“nismo učestvovali pa nemamo ni razloga da se ponosimo njima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 11
Pregleda: 2230
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

urs

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.