Komentara: 0
Pregleda: 2267

Saopštenje SVM

31.03.2012. u 21:04h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje SVM

Ženski Forum Saveza vojvođanskih Mađara pozdravlja odluku Vlade Republike Srbije o usvajanju izmena i dopuna Zakona o porezu na dodatu vrednost, kojim se ukida PDV na hranu i opremu za bebe.

Ovim putem pozivamo predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije, gospođu Slavicu Đukić-Dejanović da hitno sazove sednicu parlamenta, naime za to ne postoje formalne prepreke. Bez obzira na izbornu kampanju, zbog ovog značajnog predloga bi se narodni poslanici morali sastati još jednom, navodi se u saopštenju SVM-a. Nadalje, ne razumemo izjavu predstavnika Vlade prema kojoj je Vlada ovu izmenu, na osnovu koje bi hrana i oprema za bebe postala pristupačnija roditeljima, usvojila na inicijativu predsednika Borisa Tadića. Poznato je, naime da je u okviru akcije Glasaj za bebe između 2. i 8. marta u pedesetak gradova bilo omogućeno potpisivanje ove inicijative i više od 180.000 ljudi je to i učinilo.

Pozivamo rukovodstvo Demokratske stranke da se, umesto pokušaja prisvajanja ove inicijative, bave stvaranjem uslova za održavanje sednice Narodne skupštine, kako bi ovaj predlog bi usvojen u parlamentu. Ne bi valjalo da inicijativa padne na testu ocene ustavnosti, jer je, nadamo se svima poznato da se vladinom uredbom zakon ne može menjati, zaključuje se u saopštenju SVM-a.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2267
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.