Komentara: 7
Pregleda: 2779

Saopštenje Socijaldemokratske partije Srbije

03.11.2014. u 00:46h
Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
Na Drugoj izbornoj skupštini Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Socijaldemokratske partije Srbije, održanoj u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, izabrani su novi organi Pokrajinskog odbora. Za predsednika Pokrajinskog odbora izabran je Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.
Saopštenje Socijaldemokratske partije Srbije

Ivanišević je, obraćajući se prisutnima, rekao da SDPS ima opštinske i gradske odbore u svih 45 opština i gradova u Vojvodini i da se, kako je naglasio, pitanje prelaska cenzusa od pet odsto na izborima neće postavljati.

“Vojvođanska cigla se koristi za gradnju mostova i škola, a ne za razbijanje izloga i prolivanje dečjih suza”, rekao je Ivanišević.

Dodao je i da je odgovornost svih članova partije rad na tome da se omogući da ljudi u Vojvodini žive bolje, jer potencijal za to postoji.

Za predsednika Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SDPS izaban je Slavoljub Arsenijević, a izabrano je i šest potpredsednika pokrajinskog odbora. Iz subotičkog Gradskog odbora SDP Srbije članovi novog saziva Pokrajinskog odbora su Nataša Aleksić i Nenad Novaković.

Na svečanom delu skupštine, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da se ta stranka zalaže za izbore u Vojvodini.Ljajić je rekao da SDPS nije ni za rekonstrukciju pokrajinske vlasti niti za njeno prekomponovanje.

“Izbori su najbolji način da se ova politička kriza, koja permanentno traje u Vojvodini, reši”, istakao je Ljajić, propraćen burnim i dugotrajnim aplauzom prisutnih.

“Mi smatramo da je najpoželjnije da se izađe na izbore, da svako osvoji onoliko glasova koliko mu pripada i da se formira pokrajinska vlast koja će početi da rešava probleme”, rekao je Ljajić.
“Napravljena je potpuno nezdrava atmosfera kojom se truje politički život i politička scena u celoj Srbiji i ponavljam – najbolje rešenje su izbori”, kazao je Ljajić, dodajući da SDPS mora da se sprema za te izbore kad god oni budu bili.

Ljajić je rekao da je pitanje ustavnopravnog položaja Vojvodine za SDPS završeno i da je ta stranka protiv svakog oblika centralizacije, ali i protiv svakog oblika separatizma.

On je rekao da bi trebalo videti kako aktuelni oblik autonomije koji je u skladu sa Ustavom može da se iskoristi u punim kapacitetima.

“Ako stalno tražimo otvaranje pitanje ustavnopravnog položaja Vojvodine, opet ćemo sami sebe okretati od ključnih pitanja, a to su rešavanje problema loše ekonomije, siromaštva i nezaposlenosti”, rekao je Ljajić.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2779
Povezane teme

Nenad Ivanišević

socijaldemokratska partija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.