Komentara: 8
Pregleda: 2712

Saopštenje SBB-a

04.04.2012. u 17:08h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje SBB-a

Zaista je otužno slušati kako Demokratska stranka iznosi da je nedopustivo da se nacionalni saveti, po njihovom mišljenju pretvaraju u političke starnke, jer je nacionalni savet Mađara dao podršku platformi Saveza vojvođanskih Mađara na izborima. Pre samo dve nedelje Demokratska stranka je, pompezno na konferenciji u Novom Sadu, iznela kako nacionalni saveti svih nacionalnih manjina u Vojvodini podržavaju Demokratsku stranku na izborima.

Nabrajajući sve nacionalne savete jedino nisu naveli Bunjevački nacionalni savet. Ovakvo ponašanje samo potvrđuje ispravnost naše odluke da Saveza bačkih Bunjevaca na izbore izlazi samostalno, kao stranka nacionalne manjine. Suprotno stavu Demokratske stranke, Savez bačkih Bunjevaca smatra da je neophodno da nacionalne mnajine u lokalnoj, pokrajinaskoj i republičkoj skupštini, imaju svoje političke predstavnike birane na listama nacionalnih stranaka. Dosta je bilo da pripadnici nacionalnih manjina služe samo kao glasačka mašina za beogradske starnke.

Dovoljno smo i svesni i odgovorni i politički obrazovani, da sami vodimo brigu o svom nacionalnom interesu. Naša je poruka Bunjevcima, da podršku daju Savezu bačkih Bunjevaca, kao svom političkom predstavniku, a ne velikim beogradskim i novosadskim strankama, koji vode brigu o manjinama samo dok trebaju glasovi, navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2712
Povezane teme

savez bačkih bunjevaca

sbb

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.