Komentara: 4
Pregleda: 2037

Saopštenje SBB-a

13.03.2012. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje SBB-a

Savez bačkih Bunjevaca upozorava da je organizovanje civilnih straža na stranačkoj osnovi, poput onoga što radi pokret mađarske nade, neprihvatljiv način za rešavanje problema u pojedinim naseljenim mestima. Takav pristup može da izazove ozbiljnije probleme u nacionalno mešovitim sredinama.

Činjenica je da problem nasilništva i krađa postoji i da ga treba rešavati, ali institucionalno. Policija mora da radi svoj posao u saradnji sa gradskom vlašću. Savez bačkih Bunjevaca zahteva od gradskih vlasti da odgovori zašto se ništa ne čini da se građani zaštite od siledžija i lopova.

Sigurni smo da se počinioci znaju, ali da se ništa ne čini zbog visokog limita za gonjenje takvih prekršaja po službenoj dužnosti. Podržavamo zahtev Saveza vojvođanskih mađara da se limit za krađe u krivičnom zakoniku odredi na 3000 umesto 15000 koliko je sada. Takav način bi trajno rešio problem, navodi se u saopštenju Saveza bačkih Bunjavaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2037
Povezane teme

sbb

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.