• Pregleda: 1700

Saopštenje Ruske stranke

Saopštenje Ruske stranke prenosimo u nastavku.
Saopštenje Ruske stranke

Ruska stranka podseća građane Subotice da se, kroz svoj program, dosledno zalaže za ulazak Srbije u Evroazijsku ekonomsku uniju.

Razloge za takvu ekonomsku orijentaciju ne treba posebno isticati – nekadašnja subotička privreda imala je svoje stabilno i pouzdano tržište na prostoru nekadašnjeg Sovjetskog saveza, pa nema razloga da i danas svoj ekonomski prosperitet ne potražimo među članicama Evroazijske unije, kao tržišta koje ima veliki izvozni potencijal.

Nekadašnja razvijena subotička privreda, u međuvremenu, doživela je kolaps kroz pljačkašku privatizaciju i besprimerno podsticanje i favorizovanje privrednih subjekata iz Evropske unije. Danas obespravljeni subotički radnici za minimalne nadnice obavljaju poslove za svoje Nato gazde koji su pod povoljnim uslovima našli u našem gradu jeftinu radnu snagu. Ekonomska tranzicija u gradu izvršena je na štetu građana i subotičkih privrednika koji su merama ekonomske politike dobili povoljnije uslove za rad nego domaći preduzetnici. Ova ekonomska okupacija mora da se okonča i to će se dogoditi na predstojećim izborima.

Ruska stranka u Subotici zalaže se za ravnopravni tretman svih privrednih subjekata koji će lako uočiti interes za tešnju saradnju sa Rusijom i ostalim zemljama Evroazijske unije.
Posle neuspelih privrednih eksperimenata, građani Subotice zaslužuju bolje – život dostojan čoveka. Bratska Rusija naš je najbliži saveznik i osvedočeni prijatelj.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Ruska stranka

povezane teme

3
jacemkazem Odgovori
E taman nam je jos ova glupa stranka falila pa da budem skroz srecni. Idite vi lepo u tu vasu Evroazujsku zajednicu a nas ostavite na miru.
suka Odgovori
Ako su to samo bile lazi
lazimo se bar jos malo
ako su to samo bile varke
varajmo se, varajmo..
Bazooka Joe Odgovori
Pitajte sve one, koji su imali "cast" da budu u "ruskom zagrljaju 1945-1989, kako im je bilo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.