• Pregleda: 2300

Saopštenje povodom komemoracije žrtvama iz 1944. godine

Lokalna samouprava i Odbor za komemoraciju obaveštava građane Subotice, da će se svečana komemoracija žrtvama iz 1944. Godine i polaganje venaca održati na Dan mrtvih, u nedelju, 2. Novembra 2014. Godine, u 14.00 časova na parceli br. 44 na Senćanskom groblju.
Saopštenje povodom komemoracije žrtvama iz 1944. godine

U Bajmoku, kod Bagrema istog dana u 12.00 časova počinje sećanje na nedužne žrtve. Autobus za Bajmok kreće u 11.00 časova ispred restorana "Nepker", navodi se u saopštenju Kabineta gradonačelnika.

Povodom 70. Godišnjice pogibije nedužnih žrtava iz 1944 - 45 godine u petak, 31. Oktobra 2014. Godine u 17, 30 časova u Franjevačkoj crkvi održaće se spomen - liturgija. Ovim putem pozivaju se građani da uzmu učešće na tradicionalnoj komemoraciji.

Izvor: Kabinet gradonačelnika

povezane teme

9
fra Odgovori
Što vam je to spomen - liturgija?Održat će se sveta misa zadušnica.Naučite crkvenu terminologiju kad o crkvenim događajima pišete.Ovako zvuči polupismeno.
asdasd Odgovori
Ali malo opsirnije ne smete-ne zelite pisati, je li? Ko su pocinioci a ko su zrtve? Molim Vas, objasnite nam! Hvala!
Vesko Odgovori
U svemu se slazem, stim da treba svim neduznima odrzati pomen ili drugim recima misu zadu-
snicu, koji su nevino stradli od 1941 - 45. godine.
@ fra-jla Odgovori
Bas su medeni ovi crkveno jako pismeni . Znatan broj ih posmatra te teme kroz prizmu najblaze receno netrpeljivosti.
A kada cemo da se molimo za 1941? Odgovori
A kada ce biti misa za pobijene gradjane iz 1941. godine? Za one masakrirane od strane Hortijevih fašista na sred ulice ni krive ni duzne? Kada će se njih Grad setiti i pred kojim spomenikom??

Bilo je nevinih 1944. godine, ali JAKO malo!
boa Odgovori
Dajte ljudima radna mesta, stvorite bolje uslove za život,kulturu,zdravstvenu zaštitu, napredak za stvaranje porodice, gledajte napred u budućnost, nemojte se još igrati sa napaćenim narodom i izvoditi ovakve jeftine predstave.
Subotica sajt je odličan sajt, ali naravno i on teži što većoj posećenosti što automatski povlači sa sobom veću zaradu, pa ipak pušta tekstove koji isto tako automatski povlače za sobom reakciju čitalaca, građana, nemojte samo pasti u zamku "žute štampe" ili "žutih sajtova" i nemojte prenostiti baš sve, samo zarad posećenosti sajta.
Arpad Odgovori
O ovim događajima napisao je knjigu Cseres Tibor:Krvna osveta u Bačkoj(Verbosszu Bacskaban).Može se pročitati online čitav tekst.
earthworker Odgovori
tradicionalna komemoracija?
sms Odgovori
@A kada cemo da se molimo za 1941? -
Te iz `41 ni drzava ni "oslobodioci" ne priznaju a dokaz za to je da njihovim naslednicima nikada nisu dozvolili da naplate ratnu odstetu od bundesbanke ( iako su oni u vise navrata to i nudili ) , verovatno zato sto ih ne smatraju nevinima!

A sto se tice 1944 samo se slazem da ima JAKO malo pravosnaznih sudskih presuda o krivici pogubljenih tj tako reci ih ni nema, barem ne za veliku vecinu. Do sada jos uvek niko nije dokazao suprotno!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.