Komentara: 0
Pregleda: 2168

Saopštenje Policijske uprave Subotica

16.03.2012. u 15:48h
Saopštenje Policijske uprave Subotica

U prve dve nedelje marta, na području koje je u nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Subotici, Vatrogasno - spasilačka jedinica intervenisala je 44 puta. Najčešći uzrok požara bilo je spaljivanje suve trave, korova i trske na otvorenom prostoru.

Obzirom da je u prethodnom periodu povećan broj požara, upozoravamo građane da ne spaljuju travu i lože vatru na otvorenom prostoru, jer postoji realna opasnost da se on proširi i prouzrokuje materijalnu štetu na okolnim objektima. Takođe, nesavesnim postupcima građani ugrožavaju sopstvenu i bezbednost ljudi u okolini, te umanjuju efikasnost vatrogasno-spasilačke jedinice.

U slučaju nepoštovanja, protiv svakog nesavesnog građanina biće preduzeta adekvatna zakonska mera.

Odeljenje za vanredne situacije u Subotici upućuje apel građanima da ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru, u urbanim sredinama kao i na obradivim površinama ili u blizini šuma, zbog izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine.

Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2168
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Policija Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.