Komentara: 18
Pregleda: 6938

Saopštenje policijske Uprave Subotica (03.09.)

03.09.2012. u 13:22h
Izvor: Policijska uprava Subotica
Saopštenje policijske Uprave Subotica (03.09.)

U periodu od 27. avgusta do 2. septembra 2012. godine na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća. U pet saobraćajnih nesreća dve osobe su zadobile teške telesne povrede i četiri su lakše povređene, dok je u pet saobraćajnih nesreća pričinjena samo materijalna šteta.

U toku protekle nedelje vatrogasna jedinica je intervenisala 22 puta.

Silovatelj iza rešetaka

Pripadnici Policijske uprave u Subotici odredili su meru zadržavanja do 48 sati V.Đ. (1982) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje. Osumnjičeni se tereti da je primenom sile, uz uvrede i pretnju, oštećenu prinudio na obljubu.

V.Đ. je uz odgovarajuću krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji Višeg suda u Subotici, koji mu je odredio pritvor do 30 dana.

Hapšenje zbog krijumčarenja ljudi

Subotička policija lišila je slobode i privela istražnom sudiji Osnovnog suda u Subotici Zorana D. (1967), Marka B. (1947) obojica iz Subotice i pakistanskog državljanina Rahmana A., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Postoji osnov sumnje da je Zoran D. iznajmio kuću od Marka B. za pakistanskog državljanina u kojoj su smeštani strani migranti i učestvovao u organizovanju njihovog ilegalnog prelaska u Mađarsku. Policija je u pretresu kuće pronašla 11 avganistanskih, jednog pakistanskog i devet državljana Bangladeša koji nezakonito borave u Republici Srbiji.

U prekršajnom postupku 12 osoba je kažnjeno kaznom zatvora, dok je sudija Prekršajnog suda u Subotici izrekao opomene i ukore za devet stranih državljana. Zoranu D. i Rahmanu A. istražni sudija Osnovnog suda u Subotici odredio je pritvor do 30 dana, dok je Marko B. nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Izvor: Policijska uprava Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 6938
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

saopštenje policijske uprave subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.