Komentara: 13
Pregleda: 3078

Saopštenje MZ Novo Selo

22.03.2012. u 13:25h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje MZ Novo Selo

Povodom nedavnog Saopštenja za javnost Informativne službe GrO DS Subotica kao i novinskog članka objavljenog 16.marta 2012.godine u 5.broju časopisa „Szabadkai Magyar Hirlap“, Savet MZ Novo Selo je u prisustvu Predsednika i Potpredsednika Skupštine MZ održao vanrednu sednicu dana 21.marta 2012.godine.

Građani MZ Novo Selo, nakon izdatog Saopštenja GrO DS Subotica i pomenutog novinskog članka, masovno su se interesovali u kancelariji mesne zajednice o ukidanju samodoprinosa, nasedajući na zlonamerne i netačne informacije, od kojih se Savet MZ Novo Selo ovim putem ograđuje.

Naime, podsećamo javnost, građane mesne zajednice i rukovodstvo grada na zakonsku proceduru ukidanja samodoprinosa. U slučaju inicijative grupe građana uz priložene potpise, odluku o predlogu raspisivanja referenduma za ukidanje samodoprinosa donosi Skupština mesne zajednice, a nakon toga o tome, dakle o samom raspisivanju referenduma odlučuje Skupština Grada Subotice. Postoji mogućnost, za građani potpisanu peticiju i zahtev za ukidanje samodoprinosa direktno upute Skupštini Grada, bez prethodne saglasnosti Skupštine mesne zajednice, ali i u tom slučaju odluku o raspisivanju referenduma donosi Skupština Grada. Zbog raspisanih lokalnih, pokrajinskih i parlamentarnih izbora za 6.maj 2012.godine, Skupština Grada nije u mogućnosti, da referendum za ukidanje samodoprinosa izglasa i da se isti sprovede zajedno, i na dan pomenutih izbora.

Takođe podsećamo javnost, da sve ono, što je urađeno u proteklom periodu na teritoriji MZ Novo Selo, nije rađeno na nikakvoj partijskoj osnovi, već na osnovu zakonskih i tehničkih mogućnosti koje propisuje država i grad Subotica.

Ako pojedini članovi Skupštine mesne zajednice imaju određeni plan za rešavanje problema i finansiranje projekata, neka to iznesu javno na sastanku Skuštine MZ Novo Selo, za dobrobit svih građana koji tu žive i neka se uključe u timski rad, koji je mnogo celishodniji od prikupljanja jeftinih partijskih poena.

Što se tiče izgradnje Kolektora broj II, on nije u nadležnosti mesne zajednice, niti je izgradnja predviđena iz sredstava samodoprinosa.

Na potrebu izgradnje kružnih tokova na dve problematične lokacije, rukovodstvo mesne zajednice već od 2007.godine konstantno ukazuje, ali je rešavanje tog pitanja uvek odbijeno sa dobro poznatom rečenicom „Za to sada nema para“. Ali naravno, sada ga verovatno ima (ili barem ima obećanja), uoči predstojećih izbora.

I na kraju, da stvar bude čista i informacije budu tačne, iz sredstava samodoprinosa od 2001.godine u MZ Novo Selo izgrađeno je: oko 7.300 metara kanalizacione mreže i oko 3 kilometara kolovoza, izvršena je regulacija nekoliko ulica, dok je projektna dokumentacija za mnoge ulice urađena, ali zakonski nije moguće uraditi kanalizaciju, vodovod i asfaltiranje, dok se regulacija ne sprovede u celosti, iako para za to ima, jer se sredstva iz samodoprinosa slivaju u opštinsku kasu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 3078
Povezane teme

mz novo selo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.