• Pregleda: 2006

Saopštenje M.O. DS-a Novo Selo

Saopštenje M.O. DS-a Novo Selo

Grupa odbornika Skupštine Grada Subotica, podneće na prvoj sledećoj sednici Skupštine Grada predlog tačke dnevnog reda – Odluka o raspisivanju referenduma za područje MZ Novo Selo, na osnovu Člana 33. stav 1 , tačka 7. Statuta Grada.

Na referendumu, koji bi prema predlogu trebalo da bude održan 6. maja u vreme održavanja opštih izbora, građani će se izjašnjavati o ukidanju samodoprinosa u MZ Novo Selo.

Demokratska stranka je nedavno pokrenula inicijativu za ukidanje samodoprinosa u MZ Novo Selo koji građani plaćaju od 2001. godine. Samodoprinos kao potpuno prevaziđen način udruživanja sredstava građana u svim evropskim državama predstavlja samo dodatno opterećenje na i ovako opterećen budžet građana naše mesne zajednice. S druge strane, efekti samodoprinosa u MZ Novo Selo su veoma skromni i potpuno je jasno da se posao infrastrukturnog uređenja MZ Novo Selo koji je bio planiran neće moći završiti od prikupljenih sredstava do 2016. godine do kada bi trebalo da traje samodoprinos.

Aktivisti Demokratske stranke započeli su u petak prikupljanje potpisa građana MZ Novo Selo i za samo dva dana, predlog je podržalo preko 600 građana. Prikupljanje potpisa kao podrška inicijativi za ukidanje samodoprinosa u našoj MZ, nastaviće se i tokom cele ove nedelje.

Ukidanjem samodoprinosa se neće rešiti problemi MZ Novo Selo, ali Demokratska stranka ima plan za rešavanje komunalnih i infrastrukturnih problema naše MZ, bez plaćanja samodoprinosa, a o tome će svaki stanovnik MZ biti informisan u narednom periodu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
horatio caine Odgovori
konacno, neko da ponudi alternativno nesto bolje od haracenja i punjenja tudjih dzepova
antal Odgovori
Bravoo,konacno necu vise morati da placam....ovi su ozbiljni...jedini
Nemanja Odgovori
Citiram:
"Samodoprinos kao potpuno prevaziđen način udruživanja sredstava građana u svim evropskim državama..."
Pa što ga onda ne ukinte na nivou države a ne na nivou jedne MZ.
I pitam, šta je alternativa tom prevaziđenom načinu udruživanja?
Sad je moderno podizanje kredita za uređenje grada a jel' to vašre rešenje? Kakve to ima dalekosežene posledice i šta vi gospodo iz DS-a ostavlje deci našoj? Sem dugova?

Znači ako se do 2016 neće moći skupiti dovoljno sredstava a se reše svi problemi onda ne treba ništa ni rešavati... Baš ste ukleti demagozi, samo da se vrti neka priča. Da narodu ostane neki dinar u džepu i glasaće za vas... Možda vi smatrate da su "narod ovce" ali ja mislim da taj stav vređa ovaj narod!
Član51406 Odgovori
Чек мало;немам посо,немам кућу,немам автић.Плаћам ли ја нешто?....Еј бре!Макни ми ту мркву!Што си га бре свез'о на мотку са канапом и гураш ми пре сурлу?!Не волим мркву,нећу га ни джа!
Cika Kure Odgovori
Imam nekoliko pitanja. Sta se cekalo sve do sada pa da se pokrene pitanje ukidanja samodoprinosa? Od 2001 kad je uveden, pa do dana danasnjeg, niko nista a sad odjednom... I sta ce biti sa parama koje su vec uplacene? Hoce li se te pare vracati svakome nazad ili ce biti pojela maca i budite srecni sto vise ne placate?
bla bla Odgovori
Čika Kure ,šta se čekalo evo da ja pitam kao prvo da li je iko od građana pokušao nešto sem samih priča i kukanja ,kao i ja sama? Napravila sam korak i evo.Skupljale su se peticije po nekim saznanjima međutim nikako nisu došli do mesta gde je trebalo iz MZ, ovo je odgovor na dosta pitanja!!!!!!!
A za pare koje su do sada išle za samodoprinos ,žao mi je ali nisam merodavna.
Prati skupštinu u četvrtak pozzzzzzz
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.