Komentara: 6
Pregleda: 2422

Saopštenje M.O. DS-a Novo Selo

26.03.2012. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje M.O. DS-a Novo Selo

Grupa odbornika Skupštine Grada Subotica, podneće na prvoj sledećoj sednici Skupštine Grada predlog tačke dnevnog reda – Odluka o raspisivanju referenduma za područje MZ Novo Selo, na osnovu Člana 33. stav 1 , tačka 7. Statuta Grada.

Na referendumu, koji bi prema predlogu trebalo da bude održan 6. maja u vreme održavanja opštih izbora, građani će se izjašnjavati o ukidanju samodoprinosa u MZ Novo Selo.

Demokratska stranka je nedavno pokrenula inicijativu za ukidanje samodoprinosa u MZ Novo Selo koji građani plaćaju od 2001. godine. Samodoprinos kao potpuno prevaziđen način udruživanja sredstava građana u svim evropskim državama predstavlja samo dodatno opterećenje na i ovako opterećen budžet građana naše mesne zajednice. S druge strane, efekti samodoprinosa u MZ Novo Selo su veoma skromni i potpuno je jasno da se posao infrastrukturnog uređenja MZ Novo Selo koji je bio planiran neće moći završiti od prikupljenih sredstava do 2016. godine do kada bi trebalo da traje samodoprinos.

Aktivisti Demokratske stranke započeli su u petak prikupljanje potpisa građana MZ Novo Selo i za samo dva dana, predlog je podržalo preko 600 građana. Prikupljanje potpisa kao podrška inicijativi za ukidanje samodoprinosa u našoj MZ, nastaviće se i tokom cele ove nedelje.

Ukidanjem samodoprinosa se neće rešiti problemi MZ Novo Selo, ali Demokratska stranka ima plan za rešavanje komunalnih i infrastrukturnih problema naše MZ, bez plaćanja samodoprinosa, a o tome će svaki stanovnik MZ biti informisan u narednom periodu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 2422
Povezane teme

DS Subotica

mz novo selo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.