• Pregleda: 9048

Saopštenje kabineta gradonačelnika

U nastavku prenosimo saopštenja kabineta gradonačelnika Subotice:
Saopštenje kabineta gradonačelnika

Predstavnici nemačke kompanije „Lidl Srbija supermarketi” k.d. Beograd, obratili su se, početkom decembra 2013. godine, nadležnima u subotičkoj lokalnoj samoupravi sa molbom da se razreši zastoj u realizaciji pripremnih radnji na dobijanju građevinske dozvole za izgradnju poslovnog prostora u Subotici, na Segedinskom putu, navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Subotice.

Angažovanjem stručnih službi Gradske uprave, predstavnika JP „Zavod za urbanizam grada Subotice”, JP „Direkcija za izgradnju grada Subotice” i JKP „Vodovod i kanalizacija”, nemačkom trgovinskom lancu „Lidl” pružena je puna logistička podrška, razrešene su sve dileme oko realizacije projekta i stvoreni uslovi za izradu glavnog projekta.

Na adresu pomoćnika gradonačelnika grada Subotice za oblast male privrede, Ljubena Hristova, 24. januara 2014. godine stigla je zahvalnica kompanije „Lidl Srbija supermarketi” lokalnoj samoupravi na nesebičnoj, brzoj i efikasnoj podršci oko rešavanja tehničkih problema vezanih za izradu građevinskog projekta. Kompanija „Lidl Srbija supermarketi” k.d. Beograd obavestila je, istovremeno, subotičku lokalnu samoupravu da diskontni lanac „Lidl”, jedan od 10 vodećih nemačkih maloprodajnih lanaca, bez zastoja nastavlja svoje aktivnosti na teritoriji grada Subotice.


U još jednom saopštenju iz gradonačelnikovog kabineta navodi se da je na osnovu rešenja Ministarstva finansija, za potrebe proširenja Slobodne zone Subotica formirana komisija u čijem sastavu je, pored predstavnika pet ministarstava Republike Srbije, bio i predstavnik lokalne samouprave grada Subotice, pomoćnik gradonačelnika za oblast male privrede Ljuben Hristov.

Komisija je, 21. decembra 2013. godine, utvrdila ispunjenost prostornih i energetskih uslova, uslova zaštite životne okoline i drugih tehničkih uslova, uslova za rad carinske službe, kao i uslova u pogledu sprovođenja mera carinskog nadzora za rad Slobodne zone. Komisija je u svom izveštaju predložila Ministarstvu finansija da se izda dozvola za rad proširene Slobodne zone Subotica, što se direktno odražava na nesmetan početak rada kompanije „Svarovski” koja je već počela sa priprema terena za izgradnju svoje proizvodne hale.

Pored predstavnika grada Subotice, u sastavu komisije bili su i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva građevinarstva i urbanizma, Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja i Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Izvor: Kabinet gradonačelnika

povezane teme

31
Mislim Odgovori
Da, da, da, Ljuben rešava sve!!!


Hej, Ljubene, očisti sneg kad stigneš!
slavko Odgovori
ahahaa... ljuben hristov vojno lice oficir ,Subotice jadna li si.
Veteran Odgovori
Sve pohvale,ali se trebate takođe usresrediti i na preispitivanju mafijaških privatizacija u našem gradu,i vraćanju polako ali sigurno propalih fabrika u ponovni rad,naravno da to nemože bez podrške kako pokrajine tako i republike!Samo treba biti istrajan da nekažem dosadan nadležnim telima na svim nivoima državnih organa.
Marko Odgovori
Ovo je Strasno, jel smo spali na ovakva saopstenja? Ljuben Hristov najveci neradnik dobio zahvalnicu...NEKADA JE OVAJ GRAD BACAO SVETLA DALEKO..
buvljak je zakon Odgovori
.... odmah ću vam reći i koliko će ovaj dućan imati kupaca: 1.744 mesečno - posle dobijanja mesečnog sledovanja plavih koverata http://www.subotica.com/vesti/statistika-zaposlenih-u-gradskoj-upravi-i-javnim-preduzecima-id12856.html#komentari

.... a ostalima koji se nisu prepoznali na ovim listama ostaju i dalje kontejneri a onima sa nešto crkavice preostaje buvljak i dok nam je buvljaka ( dugo nam još poživio i zdrav nam bio ) nikakvi trgovački lanci ovde neće opstati ni koliko su opstali Zipper, KTC i TUŠ
Mile Odgovori
Pa da li se vi to sprdate sa nama? Za šta je Hristov zaslužan, što je na njegovu adresu stigla zahvalnica i što je išao u Komisiju za slobodnu zonu? Zemljo, otvori se...
ffilozoff Odgovori
STa ce biti sa robnom kucom BEOGRAD,ruglom centra??? Treba videti cije je vlasnistvo i regulisati to i izdavati!!!!!
emkimke Odgovori
Kada nema kod da nas hvali, evo hvali cemo sabi sebe......bedno i mizerno.
mandat 2. Odgovori
Oblast preduzetništva u prošlom i sadašnjem mandatu vodi ista osoba u kabinetu gradonačelnika.

Isto tako i Subotica - trans vodi ista odoba.

Imaju čak istu školu - vojnu akademiju!

Nije moguće da su ova dva čoveka bili stručni u prošlom mandatu, a sad više nisu!?

Bdw, oficir koji je srušio "nevidljivi" NATO avion sad je pekar! Šta u tome ima loše?
Pavle Odgovori
Svaka cast g. Hristovu, ocigledno da u proslom mandatu nije mogao da dodje do izrazaja. Samo napred, i ne uspavati se vec samo raditi, raditi, raditi!!!
@mile Odgovori
ne nego sto je primio delegaciju Lidla, i pomogao da se procedura ubrza, sto je jedan od glavnih uslova investitora u svetu. I ovi nece dobiti 10 000 eura po radnom mestu!!!
za mesto sve.. Odgovori
Gde se ovaj ljuben hristov vec nece naci...
nije mi jasno.. sad vec i u republickim foteljama sedi.. eh blago njemu...
Super za LIDL nadam se da se i u ovoj kompaniji nece zaposliti po polotičkoj liniji, vec po transparentnom konkursu.

HVALA
SAMO JEDAN U NIZU NEZAPOSLENI GRAĐANIN...

PS. IME GORE NAVEDENE OSOBE JE NAMERNO PISANA MALIM SLOVIMA...
nena Odgovori
Koliko mi je poznato član GV za privredu je M. Vučković sa značajnom karijerom privrednika. Veliko je pitanje zašto je ovaj posao iako za njega nije ovlašten, poveren jednom amateru, zaduženom za ukuse tradicije-svinjokolje, uz prigodan EPP- saopštenje poštenog promotera svanuća.
paki Odgovori
E stvarno su preterali sa ovim trgovinskim lancima, to se tako otvara kao da su Suboticani svi zaposleni i da im je prosek primanja 700 evra. Gospodo treba proizvodne firme da se otvaraju posebno preradjivacka industrija, ne tu neke pogone svetski poznati firmi koje striktno rade samo za izvoz pa nismo bas nesto osetili boljitak. Svetske firme a plata na lokalu a jos dobili subvencije po svakom zaposlenom pa tako je lako biti pametan za dve godine na osnovu plata na zapadu ovi pogono ostaju dzabe. BEogradjanka prazna DOM JNA prazan nesto kod nasih celnika ne funkcionise kako treba.
ffilozoff Odgovori
U vezi BEOGRADJANKE i JNA-ako nema ko da odrzava te 2 zgrade ODUZETI IM tu imovinu da nam ne narusavaju KORZO!!!!! Pa i na GROBLJU ko ne odrzava GROBNICU,oduzima mu se i daje na PRODAJU!!!!! TO skupstina treba da RASPRAVLJA ,a ne da raspravla o komisijama i smenama direktora....SUBOTICANI od toga nemaju koristi!!! RADITE VEC NESTO KONACNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ledenjak Odgovori
Kada se pogledaju biografije savetnika ,ko da smo u cirkusu ili na nekom mafijaškom skupu Stvarno nema smisla ko sve predstavlja grad. Krimosi sa dosijeima , propali pravnici , ekonomisti...
Always Ultra Odgovori
Kod nas nema niti govora o pravim shopping lancima. Mi zapravo nemamo ni jedan pravi shopping mall (sve do Novog Sada i Beograda , a i tamo su retkost). Zipper, KTC , Tus i slicne prcvarnice i nisu zasluzile sudbinu bolju od zatvaranja. O Maxiju da ne govorim - neki dan sam jednostavno odustao od kupovine u njemu videvsi kolike su im cene hrane (neizdrzivo i nenormalno visoke i oni ce radije da kupci izlaze sa praznim korpama nego da snize cene u odnosu na nas prosjacki standard - to je nasa lokalna "pamet" ). Lurdi je minimalno korektan prema kupcima (u njemu pakovanje seckane cajne kobasice staje 140din, a u Maxiju isto to nesto vise od 200din! Goodbye).

Kakva ce biti sudbina Lidla - zavisice od cena. Ako misle da budu jos jedan u nizu megamarketa (niz nam zapravo i nije velik) koji ce pokusati dranje cenama - zelim im da se sto pre zatvore. U protivnom - neka napreduju !
---------------------------------------------------------------------------------------
ffilozoff

Koliko ja znam - vlasnik RK Beograd je poznat i on je u samom Beogradu pre vise godina obnovio i otvorio svoju robnu kucu. Zasto u SU stoji prazna sa slapovima pticijeg izmeta koji se slivaju pred nosevima demokrada dok idu u picerije u Matije Korvina - treba pitati Modesta, Sasu Vucinica i tako te likove) !
los Odgovori
@nena
M.vučković da li je to on trgovao kafom svojevremeno. Mislim da jeste samo ne znam da li je bila sa ili bez šećera ili i sa Limunom.
Stanko Odgovori
@@ mile
Hristov pomogao da se ubrza... mora da se mnogo namučio, okrenuo par telefona... o čemu ti pričaš čoveče! Kad bude Hristov učestvovao u nekom dovođenju investitora onda neka se hvali, gospodin vojni menadžer!
angelina Odgovori
Jesam za zdravu konkurenciju,ok.Lidl, a sto se tice Beogradjanke ima vlasnika,koji ocigledno neradi nista sa svojom imovinom,u normalnom svetu bila bi oduzeta i naplacena kazna za narusavanja grada,sto se tice doma JNA i on ima svog vlasnika koji ceka na restituciju, a sta reci o Hristovu,koji je njegov CV,sta je taj covek u zivotu radio,kakvo on ima strucno obrazovanje.Pa njima upravo takvi kadrovi i trebaju kao Hristov,od obrazovanih i strucnih ljudi koji mogu uraditi nesto za ovaj grad vrata su zakljucana,pa stize nam ponovo i Sasica,pa ponovo i nas nekadasnji predsednik omladine Slavkic,pa tu je i Meda,pa Mitar-Kozateks....blago nama sa njima,a blago njima sa nama.
joca Odgovori
a gde bqam je tu Džej ??? pa kako bez njega ?
Always Ultra Odgovori
A tek "snizenja". Udjem u butik koji daje snizenja od 50% "na svu garderobu". Vidim jednu lepu donju trenerku (za moj ukus) koja staje 3500 din ! Da li je onda pre "snizenja" stajala 7000din?
Cisto sumnjam. Nema tu s od snizenja.
Sto se tice RK Beograd i Doma JNA - ja bih to odavno vec besplatno izdao nekome - samo da to uredi i stavi u neku funkciju ! Ali ovdasnje demokrade se rukovodise krilaticom "sto gore to bolje".
Ni sadasnja lokalna vlast mi ne mirise na bolje ponasanje !
ogorčeni Odgovori
bravo PAKI ---a mlade ineupućene molim da ne omalovažavaju svoje dede,bake,tate i mame jer su
još osamdesetih proizvodili ono što se sada proizvodi u SL .CAR .Zoni radeći u Subotičkim preduzećima koja su nečijom voljom opljačkana i uništena . Vučinić je bio u prilici da dosta toga zaustavi i popravi ali mu je bilo važnije mesto direktora u Zoni .Loher-(Simens) i S.C.Zona su oteti od Severa .Nova radna mesta u Zoni se finansiraju sredstvima poreskih obveznika i tako vrši pljačka ove Srbije na jedan brutalan i bestijalan način. Tehnologija je jasna -uništi preduzeće i ugasi
radna mesta pa na ruševinama otvaraj nova o trošku građana Srbije-(Subotice).
Mladi ljudi ne nasedajte i ne verujte bezrezervno jer mnogi žele da sakriju svoju kriminalnu ulogu u
uništavanju privrede u Subotici i Srbiji i budućnosti mnogih od vas . Ostavili su vam da birate između
ULICE I GRANICE.
Sunčica Odgovori
Razumem ja potrebu Maglaija i Ljubena da se kite tuđim perjem, ali...ne zaboravite ko je ove firme, zaista, doveo u naš grad.

http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/lidl-i-kvintera-dolaze-u-suboticu_315355.html

http://www.subotica.com/vesti/swarovski-dolazi-u-suboticu-id10304.html
Duško Odgovori
Jao, nemojte molim vas da se sadašnja garnitura vlasti (a naročito ne Ljuben Hristov!) hvali uspesima u dovlačenju investitora. 

I Svarovski, i Lidl,i Kalcedonija, i Norma, i Dunker, svi su oni došli u Suboticu zahvaljujući naporima koje je su uložili Lokalna samouprava i PTP, za vreme gradonačelnika Vučinića.
Tako je to Odgovori
@ffilozoff , robne kuce (sve od reda u Srbiji ) kupio je pre 6 ili 7 godina g. vlasnik TV B92. Za preko 400 miliona eura na javnoj licitaciji , na TV sam gledao . Zasto stoji tako zapusteno ,nas i netreba da toliko interesuje ,ako tip placa (a trebalo bi ) gradu Subotici porez na objekat i to sto privredni objekat neradi onda je ok. Ali nema nista od toga .Nedavno je bilo na TVu da opstina ,mislim ,Leskovac ima nameru da za sto puta poveca porez na privredne objekte koji su privatizovani a nerade , to bi trebalo da i Subotica uradi ali za hiljadu puta da poveca porez na takve objekte .Evo ti primera FB Partizana , (dobra lokacija ,kupljeno za dzabe i sad cekaju samo da ga debelo prodaju nekome , banda nista drugo .).
ffilozoff Odgovori
@ogorceni,reci te nam "argumentovano" KO je unistio PRIVREDU i POLJOPRIVREDU nase SUBOTICE????? Ja znam,a VI??? Spominjete nekog nepoznatog Vucinica(iliVucica),a on bio tinejdzer kad je UNISTENA SUBOTICA!!!! NE mogu da verujem da Karadzica niko ne spominje u unistavanju npr,29.novembra(kad su SUNKE prebacivane u kamione preko ograde i nosene u CG!!!!!) Vase dede,babe,tate.su radili u firmama koje su "nestele za vreme REZIMA a, mama malog Marka imala kompletnu suboticku CARINU preko "osudjenog' bracike Kertesa!!! BIO je u SU i poznati JUL JE KUL,sa tadasnjim nacelnikom SUP-A(Arkana redovno ugostio) i pokojni direktor ptt-ali DOBRO-NAROD je glup i treba da pati kad ne PAMTI!!!!!
ffilozoff Odgovori
P.S.@ogorceni,ponovo Vam citam komentar i VIDIM ,pisete,da bi pisali bez ARGUMENATA!!! KAD napadate tamo nekog npr.Vucinica(iliVucica)objasnite kako je unistavao nesto sto je UNISTENO!???
savest Odgovori
Zašto se uvek isti ljudi vrte po fantomskim preduzećima? Pazi, molim te, bescarinska zona, industijska zona, novoosnovana državna preduzeća...zar neme načina da ih stavite po strani ili su vas zadužili do panja? Kad ne znte gde ćete ih, znaju mnogo, ne možete ih se rešiti, vi njih ili njihove potomke "udomite" u ovakvim firmama koje plaćaju gradjani, a ne traži se stručnost? Bog gleda!!!!
ffilozoff Odgovori
@to je to,dobar ARGUMENT!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.