Komentara: 29
Pregleda: 4265

Saopštenje GrO SPS Subotica

20.08.2013. u 15:41h
Saopštenje Gradskog odobora Socijalističke partije Srbije u Subotici prenosimo u celosti:
Saopštenje GrO SPS Subotica

Subotice je bila i mora biti miran grad i dalje.

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Subotici najoštrije osuđuje bahato ugrožavanje bezbednosti građana koje je kulminiralo napadom na troje mladih ljudi u noći između petka i subote.

Građani na društvenim mrežama ukazuju opravdano, u velikom broju, na sve učestalije napade, ne samo na mlade ljude, već i na starije sugrađane koji su gotovo svakodnevno meta razbojnika. Pored uobičajenih pljački, maltretiranja i napada, građani podsećaju i da su neka od razbojništava za posledicu imala i smrtni ishod. Zabrinuti su i roditelji za svoju decu, jer gradski razbojnici ne prezaju ni od napada na najmlađu populaciju.

Uz kritiku da je u gradu ažurna samo saobraćajna policija kada ih „udara“ po džepu, građani pitaju nadležne da li napad na dva mladića i jednu devojku ima političku pozadinu, da li su maloletni Romi bili samo „izvršioci radova“ i ko je organizator događaja koji zastrašuje naše sugrađane? Da li je u pitanju samo razbojništvo ili se radi o ubistvu u pokušaju? Mogu li dva maloletnika od 14 i 16 godina da tuku i gaze osamnaestogodišnjake? Na brojna pitanja građani s pravom traže odgovore.

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije insistira da se poslednji slučaj detaljno ispita do kraja, da se pronađu punoletna lica i organizatori (vlasnik vozila i dr....), da se uhapšeni počinioci kazne adekvatno krivičnom delu, a da državne institucije, prvenstveno tužilaštvo i sud, ovakva krivična dela sankcionišu u skladu sa zakonom. Subotički socijalisti podržavaju inicijativu o nultoj toleranciji kada je u pitanju bilo koji oblik krađe i nasilništva.

Uz zalaganje da se na ulice vrati red i mir, jer bezbednost je mera kvaliteta života u gradu, socijalisti Subotice veruju da će većim angažovanjem nadležnih institucija i adekvatnim reakcijama političkih struktura, Subotica ponovo da bude miran i prosperitetan grad.

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 4265
Povezane teme

sps

nasilje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.