Komentara: 28
Pregleda: 5118

Saopštenje GrO DS

19.10.2012. u 15:46h
Slažemo se sa gospodinom Pastorom da u subotičkom urbanizmu postoje mnoogobrojni problemi. Slažemo se da prečesto u ovom gradu privatni interesi preovlađuju nad održivim razvojem, zaštitom graditeljske baštine i ambijentalnih celina Subotice.
Saopštenje GrO DS

Skrećemo, međutim, pažnju gospodinu Pastoru na činjenicu koju i sam verovatno zna, da su ključne greške u subotičkom urbanizmu nastale u periodu izrade i donošenja Generalnog plana od kraja devedesetih do 2004., zatim 2002. donošenjem razarajućeg Regulacionog plana zaštićenog jezgra grada, planovima koje je Zavod za urbanizam izrađivao do 2008. I konačno odlukom o rušenju Narodnog pozorišta. Uvereni smo da gospodin Pastor vrlo dobro zna da politička volja i politički diktat ugrađen u te planove i odluke nije bila politička volja Demokratske stranke nego, upravo politička volja Saveza vojvođanskih Mađara.

Demokratska stranka i pojedinci koje gospodin Pastor pominje su svoj odnos prema graditeljskoj baštini Subotice pokazali osmišljavanjem i realizacijom projekata kao što su npr., obnova fasada u zaštićenom jezgru grada, rekonstrukcija ulica Braće Radića i Dimitrija Tucovića, izgradnjom kružnih tokova, dekorativnom rasvetom Gradske kuće itd.

Ubeđeni smo da će ubuduće i gospodin Pastor i Savez vojvođanskih Mađara pružiti istinski doprinos i konkretne ideje o urbanom razvoju Subotice, koje će, verujemo, prevazilaziti razinu lakog političkog poentiranja i korišćenja panike među sugrađanima izazvane dezinformacijama i morbidnim načinom uzbunjivanja od strane neformalnih udruženja i interesnih grupa.

Informativna služba GrO DS Subotica

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 5118

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

plan detaljne regulacije

generalni urbanistički plan

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.