Komentara: 0
Pregleda: 2860

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije za sredu, 08. februar

08.02.2012. u 15:06h
Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije za sredu, 08. februar

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da uklanjaju ledenice sa sopstvenih kuća i poslovnih prostorija kako ne bi ugrozile prolaznike i imovinu.

Vatrogasna četa u koordinaciji sa nadležnim službama danas je počela sa obeležavanjem lokacija na kojima se nalaze ledenice i počinje akciju uklanjanja sa nedostupnih mesta. Subotički alpinisti učestvovaće u akciji uklanjanja ledenica. Stanari u višespratnicama gde su ledenice nedostupne mogu da se obrate za pomoć vatrogasnim ekipama na broj telefona: 93 koje će proceniti mogućnost i potrebu za intervencijom.

Celokupno ljudstvo i mehanizacija „Čistoće i zelenila“ i dalje su 24 sata na terenu i čiste saobraćajnice. Snabdevanje vodom, strujom, toplotnom energijom i gasom u gradu je i dalje stabilno.

U prihvatilištu „Karitas“-a proteklu noć je provelo 17 lica, dok je u dnevnom boravku zbrinuto 25 beskućnika. Svima je obezbeđen adekvatan medicinski tretman, a obezbeđeni su im i lekovi i zamena odeće.

Gradski štab podseća građane da se telefoni koji su otvoreni za slučajeve spasavanja bolesnih i nemoćnih koriste samo za te svrhe. Takve slučajeve mogu prijaviti na sledeće telefone:

Crveni krst Subotica: 621-101
MUP Policijska uprava: 92
Služba hitne medicinske pomoći: 94, 551-373
Vatrogasci: 93
Kontakt centar Gradske uprave 024: 626 – 999 (od 7 do 19 časova)
Komunalna policija: 626 – 988

Gradski štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i neprekidno prati novonastalu situaciju.

Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2860
Povezane teme

sneg u Subotici

gradski štab za vandredne situacije Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.