Komentara: 8
Pregleda: 1868

Saopštenje Gradskog odbora SRS

21.03.2012. u 14:36h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje Gradskog odbora SRS

Srpska radikalna stranka traži od guvernera i Vlade da usvoji tri mere koje će omogućiti da se teret krize ne svaljuje na leđa najugroženijih građana Srbije.

Prva je da se obustavi prinudna naplata kredita na osnovu hipoteke. Nijedan građanin ne sme da bude isteran iz svoje kuće ili stana! I, mora se uvesti fiksni/zamrznuti kurs za sve građane koji su uzeli kredite od 2008.godine, posebno za one koji su izgubili posao tokom krize rekao je na konferenciji za novinare ispred sedišta NBS i MMF, Dejan Mirović, predsednik Ekonomskog saveta SRS i precizirao da ta mera treba da se primenjuje do 2014.godine.

Druga je da se uvede krizni porez od 1 odsto na aktivu stranih banaka koje rade u Srbiji, što bi budžetu donelo 100 miliona evra. Taj novac bi bio preusmeren na školstvo, zdravstvo i penzionere.

Treća je da se spreči prodaja jedine velike banke sa većinskim srpskim kapitalom, a to je Komercijalna banka, iako njenu prodaju traže MMF i Evropska banka za obnovu i razvoj. Ekonomski savet SRS je istakao da Vlada Srbije mora da prestane da ispunjava naloge MMF-a i da teret krize moraju podneti najbogatiji, uključujući i strane banke koje u Srbiji dobro zarađuju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 8
Pregleda: 1868
Povezane teme

srpska radikalna stranka

srs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.