Komentara: 17
Pregleda: 5073

Saopštenje "Građanskog pokreta - Subotičani"

05.06.2015. u 15:47h
U nastavku prenosimo saopštenje "Građanskog pokreta - Subotičani".
Saopštenje "Građanskog pokreta - Subotičani"

"Građanski pokret Subotičani" najavljuje za subotu, 06.06.2015. nastavak akcije prikupljanja potpisa protiv zatrpavanja Majdana, kao i akciju čišćenja ovog omiljenog izletišta mnogih Subotičana, u znak obeležavanja svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna.

U proteklih mesec dana, jako puno naših sugrađana je svojim potpisom podržalo akciju koja ima za cilj da skrene pažnju nadležnih da je ideja o zatrpavanju  Majdana, koje je ponuđena u Prostornom planu područja posebne namene „Subotičke pustare i jezera“, apsolutno neprihvatljiva.

Želimo da obavestimo naše sugrađane da će u subotu, 06.06.2015. godine, od 09h do 12h naš štand biti postavljen ispred Sinagoge, sa ciljem daljeg sakupljanja potpisa protiv zatrpavanja Majdana. Akcija prikupljanja potpisa ce trajati do 14.06.2015, nakon čega ćemo sve prikupljene potpise poslati na adrese Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, kao i JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“, uz molbu da se rešenje za Majdan još jednom razmotri.

Istovremeno sa prikupljanjem potpisa, članovi našeg Pokreta će u subotu 06.06.2015. godine u prepodnevnim časovima otići do Majdana i sprovesti akciju čišćenja okoline Majdana jer želimo da sa reči pređemo na konkretna dela. Akciju ćemo takođe organizovati u znak obeležavanja svetskog dana zaštite životne sredine koje se obeležava dan ranije.

Pozivamo sve Subotičane koje vole Majdan da nam se pridruže u akciji čišćenja, kao i da daju svoj potpis i pokažu da se na slažu sa ovim nakaradnim predlogom rešenja za Majdan.

// kraj saopštenja

Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5073
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.