Komentara: 0
Pregleda: 2293

Saopštenje Gr.O. SPS-a

06.04.2012. u 15:28h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje Gr.O. SPS-a

Mesne organizacije SPS-a, Tavankuta i Ljutova će od ponedeljka od 14 časova u centru Tavankuta i Ljutova pokrenuti prikupljanje potpisa-peticije u cilju oživljavanja proizvodnje u fabrici „Medoprodukt“ Tavankut. Ideja je da država putem Srbijagas-a preuzme fabriku i da je ponovo pusti u proizvodnju nakon propale privatizacije i stečaja.

Privatizacija „Medoprodukta“ nažalost predstavlja još jedan od dokaza lošeg zakona o privatizaciji i njegovog sprovođenja u praksi.

Predlog za reprivatizaciju i revitalizaciju „Medoprodukta“ od strane Srbijagas-a leži u činjenici da Srbijagas može da isfinansira ponovno pokretanje proizvodnje, obezbedi sirovine i repromaterijal, i da kompletnu gotovu proizvodnju izveze za Rusiju. Ovako ostvaren devizni priliv iskoristiće se za plaćanje uvoza gasa. Ekonomska korist je višestruka i obostrana i ceo posao je višestruko profitabilan.

Ideja Socijalista iz Ljutova i Tavankuta je da ponovo vrate na posao sve svoje komšije i sugrađane, koji su dobili otkaz proglašenjem stečaja. Samim pokretanjem proizvodnje u „Medoproduktu“ pokreće se čitav lanac primarne poljoprivredne proizvodnje. Takođe, vraćaju se u život prepoznatljivi robni brendovi koji imaju svoju vrednost na domaćem i stranom tržištu.

Razlog zašto baš Srbijagas leži u tome, što su u prethodne tri godine uspešno obnovljene i reprivatizovane fabrike kao što su „Azotara“ Pančevo, „Agroživ“ Žitište, „Staklara“ Paraćin i drugi. U svim ovim preduzećima, nakon propale privatizacije, uspešno je sproveden program revitalizacije i obnove proizvodnje. Što je najvažnije ponovo su otvorena radna mesta,radnici su se vratili na posao i to je dovoljan razlog za podršku ovakvoj inicijativi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2293
Povezane teme

sps subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.