Komentara: 6
Pregleda: 2196

Saopštenje Gr.O. SNS-a

19.03.2012. u 16:18h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje Gr.O. SNS-a

Učenici osnovnih škola ovih dana donose kući ponude za komplete udžbenika za školsku 2012/2013.godinu. Ponude su različite, u zavisnosti od izbora nastavnika koji im predaju, a cena kompleta se kreće od 9 do 12 hiljada dinara i plaćaju se u tri mesečne rate.

Velikom broju roditelja je veoma teško da izdvoje ovoliku sumu novca za udžbenike, smatraju u gradskom odboru Srpske napredne stranke.

Polovne udžbenike učenici teško preuzimaju od prethodnih generacija, jer se nastavnici odlučuju za različite udžbenike iz godine u godinu. Gradonačelnik Subotice nas svakodnevno ubeđuje da smo mi uspešna opština koja brine o mladima, a istovremeno smo svedoci da vlast troši novac na skup materijal u svoje propagandne svrhe.

Grupa za prosvetu i obrazovanje GO SNS Subotica, poziva lokalnu samoupravu da pomogne deci iz socijalno ugroženih porodica na taj način što će im obezbediti komplete udžbenika. Vlast ulaže novac građana Subotice u lične promocije i projekte, umesto da pomogne nabavku udžbenika porodicama i tako smanji finansijske izdatke roditeljima, navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 2196
Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.