Komentara: 9
Pregleda: 2633

Saopštenje GO SPS Subotica

13.03.2012. u 15:30h
Saopštenje GO SPS Subotica

Dana 02. marta 2012. godine GO SPS-a u Subotici okupio je grupu (oko 40) privrednika iz Subotice. U saopštenju SPS-a se dalje navodi:

Sa posebnim zadovoljstvom ističemo da su na skupu prisustvovali i istaknuti uspešni subotički direktori iz ranijeg perioda, kao što su: Danilo Spasić, Josip Krajninger i dr. uz kompletno rukovodstvo SPS Subotica, kao i predsednik Regionalne Privredne Komore. Tema razgovora je bila privredno-ekonomska situacija u Subotici i republici.

Takođe, razgovaralo se i o izuzetno teškim uslovima za poslovanje svakog pojednačnog privrednog subjekta, kao i o predlozima za pronalaženje izlaska iz ovog ekonomskog ćorsokaka. Kroz diskusiju zaključeno je da je situacija u privredi alarmantna.

- Konstatovano je da se ne može izbeći odgovornost države za stanje, pre svega, zbog neuspešno izvedene privatizacije (katastrofalan Zakon o privatizaciji iz 2002.godine – protiv koga je glasao SPS).
- Nepreduzimanje adekvatnih pravnih mera zaštite čak i kod dokazanih krivičnih radnji u privatizaciji.
- Nevođenje brige o radnim mestima i zaposlenima.
- Nedovoljno angažovanje organa lokalne samouprave u periodu od 2002.-2012.godine.
- Osnov svetske ekonomske krize nije samo ekonomske nego je i moralne prirode.

Za izlaz i trajna rešenja prisutni subotički privrednici rešenje vide u:
- Podizanju proizvodnje, a pogotovu proizvodnje za izvoz (pre svega u poljoprivrednoj proizvodnji i prerađivačkoj industriji)
- Smanjenju javne potrošnje, kao i smanjenju poreza, taksi i svih drugih fiskalnih obaveza
- Preuzimanju odgovornosti od organa lokalne samouprave (pozitivan primer su „Bratstvo“, „Tržnica“…na sličan način „Medoprodukt“ i druga propala preduzeća)
- Reprivatizaciji uz krivičnu odgovornost za učinjenu štetu
- Bez prodaje javnih komunalnih preduzeća dok se ne stvore uslovi za poštenu privatizaciju

Zaključak ovog privrednog skupa je da se formira Klub privrednika pri GO SPS u Subotici. Cilj formiranja Kluba privrednika je da se pojača uticaj preduzetnika i privrednika putem političkog delovanja SPS-a.

Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 2633
Povezane teme

sps subotica

socijalistička partija srbije

klub privrednika subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.