Komentara: 0
Pregleda: 2982

Saopštenje GO SPS Subotica

03.03.2012. u 15:59h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje GO SPS Subotica

Juče GO SPS Subotica, okupio je oko 40 privrednika iz Subotice.

"Sa posebnim zadovoljstvom ističemo da su na skupu prisustvovali i istaknuti uspešni subotički direktori iz ranijeg perioda, kao što su: Danilo Spasić, Josip Krajninger i drugi uz kompletno rukovodstvo SPS Subotica, kao i predsednik Regionalne Privredne Komore.

Tema razgovora je bila privredno-ekonomska situacija u Subotici i republici. Takođe, razgovaralo se i o izuzetno teškim uslovima za poslovanje svakog pojednačnog privrednog subjekta, kao i o predlozima za pronalaženje izlaska iz ovog ekonomskog ćorsokaka. Kroz diskusiju zaključeno je da je situacija u privredi alarmantna. Konstatovano je da se ne može izbeći odgovornost države za stanje, pre svega, zbog neuspešno izvedene privatizacije. Nepreduzimanje adekvatnih pravnih mera zaštite čak i kod dokazanih krivičnih radnji u privatizaciji. Nevođenje brige o radnim mestima i zaposlenima.Nedovoljno angažovanje organa lokalne samouprave u periodu od 2002.-2012.godine.

Osnov svetske ekonomske krize nije samo ekonomske nego je i moralne prirode.

Za izlaz i trajna rešenja prisutni subotički privrednici rešenje vide u: podizanju proizvodnje, a pogotovu proizvodnje za izvoz, smanjenju javne potrošnje, kao i smanjenju poreza, taksi i svih drugih fiskalnih obaveza, preuzimanju odgovornosti od organa lokalne samouprave, reprivatizaciji uz krivičnu odgovornost za učinjenu štetu i bez prodaje javnih komunalnih preduzeća dok se ne stvore uslovi za poštenu privatizaciju.

Zaključak ovog privrednog skupa je: da se formira Klub privrednika pri GO SPS u Subotici. Cilj formiranja Kluba privrednika je da se pojača uticaj preduzetnika i privrednika putem političkog delovanja SPS-a", piše u saopštenju GO SPS Subotica .

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2982
Povezane teme

sps subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.