Komentara: 34
Pregleda: 6818

Saopštenje G.O. SNS-a

16.04.2012. u 16:26h
Izvor: RTV Yueco
Ako Koalicija “Za bolji život” nastavi ovim tempom da zapošljava, moraćemo radnu snagu uvoziti iz susednih država. To je onaj život u bojama na televiziji za lakoverne, a stvarnost je sasvim drugačija.
Saopštenje G.O. SNS-a

Po zvaničnim podacima u 2010. godini, Subotica je imala oko 40.000 zaposlenih po raznim osnovama. Godinu dana kasnije, 2011. godine , ovaj broj je smanjen na 39.216, što znači da je za godinu dana u Subotici blizu 800 ljudi izgubilo posao.

Po podacima Republičkog statističkog zavoda, Subotica je četvrti grad u Srbiji po broju zatvorenih firmi i preduzeća, a prva u Republici po broju praznih poslovnih prostora. Ako se ovim sumornim brojkama doda i podatak da je od 19 nerazvijenih opština u Srbiji, deset iz Vojvodine, onda je svakom jasno koliko nas je ova vlast osiromašila.

Da bi obmanjivali javnost, Koalicija”Za bolji život” Subotice, što se tiče broja zaposlenih u poslednje četiri godine, pomešala je “babe i žabe”. U rubriku zaposleni, uvrstili su ugovoreni broj radnih mesta i broj radnih mesta u fabrikama, koje tek treba da se grade, a nigde podataka koliko je stvarno zaposleno.Tako se u zbiru obezbeđenih radnih mesta našlo i 1.600 zaposlenih u “Kalcedonija” i “Svarovski” fabrikama, koje u Subotici još nemaju ni temelje.

Većina Subotičana po dubini svog novčanika zna da je priča o Subotici, kao privrednom čudu, bajka koja nema sretan završetak. Vlast može obmanjivati narod neko vreme, ali obećanja koja nam svakodnevno nudi Demokratska stranka, odavno su izgubile na istinitosti i značaju kod većine građana Subotice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 34
Pregleda: 6818
Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.