Komentara: 17
Pregleda: 6506

Saobraćanja autobuskih linija i dalje u režimu restrikcija

21.02.2019. u 15:30h
Izvor: Subotica.com
Gradsko preduzeće za prevoz putnika saopštilo je i peti dan za redom da nastavlja sa režimom saobraćanja za subotu. Problemi koji muče organizaciju gradskih i prigradskih linija ušli su u drugu nedelju.
Saobraćanja autobuskih linija i dalje u režimu restrikcija

Kako je saopšteno iz JP "Subotica-trans", nastavlja se redukovani režim saobraćanja linija, odnosno primena subotnjeg režima. U ovom preduzeću ističu da se broj vozača koji su na bolovanju smanjuje, postoji pozitivan trend, o čemu svedoči manji broj privremeno ukinutih linija.

Linija 4 (Veliki Radanovac - Lifka), linija 8a (Železničko naselje - Lifka) će saobraćati redovno. Na  liniji 8a otkazuje se samo polazak u 19,50 časova (Lifka - Železničko naselje).

Na liniji 6 (Mali Bajmok - Vikend naselje) polazak u 15:25 od "Swarovskog" će se obaviti u 15:20 od stajališta "Kalcedonija", te iz preduzeća mole putnike koji putuju sa stajališta "Swarovski" da pređu do navedenog stajališta.

Linije za Segedin i Sombor će saobraćati prema redu vožnje.

Iz nadležnog preduzeća mole putnike da se blagovremeno informišu o vremenima polazaka i načinima na koje saobraćaju linije po subotnjem redu vožnje, da bi blagovremeno mogli da stignu na svoja radna mesta, uz napomenu da autobusi JP "Subotica-trans" po ovakvom režimu saobraćaja saobraćati do povećanja broja raspoloživih vozača.

VEĆE PLATE REŠENJE ZA SUTRANSOVE PROBLEME

U anketi u vesti "Tihi štrajk ili gripa - šta muči vozače autobusa u Subotici?" koja je još uvek aktivna, pitali smo posetioce šta bi mogao da bude sledeći potez uprave JP "Subotica-trans", i na uzorku od nešto preko hiljadu glasova, polovina smatra da bi povećanje plata vozačima rešilo problem, dok se za opcije promene rukovodstva i prepuštanja posla privatnicima odlučilia druga polovina, odnosno po 25% anketiranih.

Saobraćanja autobuskih linija i dalje u režimu restrikcijaOvakav glas naroda nije nešto što nismo mogli pretpostaviti, ali u poslednje vreme sve češće su se pojavljivale i druge dve opcije. Iako možda kako neki tvrde nema zakonskog osnova za povećanje plata, situacija je specifična i zahteva sagledavanje iz više uglova kako rešiti situaciju koja preti da napravi veliki problem mnogim građanima koji su zavisni od gradskog prevoza.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 17
Pregleda: 6506

Povezana vest

Povezane teme

Suboticatrans

gradski prevoz

javni prevoz

autobuske linije

saobraćanje autobusa

autobuski prevoz

prevoz putnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.