• Pregleda: 5788

Saobraćanja autobuskih linija i dalje u režimu restrikcija

Gradsko preduzeće za prevoz putnika saopštilo je i peti dan za redom da nastavlja sa režimom saobraćanja za subotu. Problemi koji muče organizaciju gradskih i prigradskih linija ušli su u drugu nedelju.
Saobraćanja autobuskih linija i dalje u režimu restrikcija

Kako je saopšteno iz JP "Subotica-trans", nastavlja se redukovani režim saobraćanja linija, odnosno primena subotnjeg režima. U ovom preduzeću ističu da se broj vozača koji su na bolovanju smanjuje, postoji pozitivan trend, o čemu svedoči manji broj privremeno ukinutih linija.

Linija 4 (Veliki Radanovac - Lifka), linija 8a (Železničko naselje - Lifka) će saobraćati redovno. Na  liniji 8a otkazuje se samo polazak u 19,50 časova (Lifka - Železničko naselje).

Na liniji 6 (Mali Bajmok - Vikend naselje) polazak u 15:25 od "Swarovskog" će se obaviti u 15:20 od stajališta "Kalcedonija", te iz preduzeća mole putnike koji putuju sa stajališta "Swarovski" da pređu do navedenog stajališta.

Linije za Segedin i Sombor će saobraćati prema redu vožnje.

Iz nadležnog preduzeća mole putnike da se blagovremeno informišu o vremenima polazaka i načinima na koje saobraćaju linije po subotnjem redu vožnje, da bi blagovremeno mogli da stignu na svoja radna mesta, uz napomenu da autobusi JP "Subotica-trans" po ovakvom režimu saobraćaja saobraćati do povećanja broja raspoloživih vozača.

VEĆE PLATE REŠENJE ZA SUTRANSOVE PROBLEME

U anketi u vesti "Tihi štrajk ili gripa - šta muči vozače autobusa u Subotici?" koja je još uvek aktivna, pitali smo posetioce šta bi mogao da bude sledeći potez uprave JP "Subotica-trans", i na uzorku od nešto preko hiljadu glasova, polovina smatra da bi povećanje plata vozačima rešilo problem, dok se za opcije promene rukovodstva i prepuštanja posla privatnicima odlučilia druga polovina, odnosno po 25% anketiranih.

Ovakav glas naroda nije nešto što nismo mogli pretpostaviti, ali u poslednje vreme sve češće su se pojavljivale i druge dve opcije. Iako možda kako neki tvrde nema zakonskog osnova za povećanje plata, situacija je specifična i zahteva sagledavanje iz više uglova kako rešiti situaciju koja preti da napravi veliki problem mnogim građanima koji su zavisni od gradskog prevoza.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Mirkan Odgovori
Problem je ozbiljan i treba ga hitno resiti jer većina gradjana stanuje na jednom kraju grada a radi u drugim, deca idu u skolu, bolesni do bolnice, poseta familije...nemaju svi automobile, nisu svi za bicikle i duga pešačenja.Kako god resite ovo!
Atila Odgovori
Plate u proseku od 45.000,00 i nisu nesto.Dizite plate!
Slobodan grad Odgovori
Garant im je veci gubitak, nego da su poslovali kako treba.
W I E N Odgovori
Ovo je gore nego 90-tih
Suboticanin LJuti Odgovori
A da neko iz opstine i direktor daju ostavke ?
to ne ?
zasto ?
pitbull Odgovori
Nikako da nas eminentni gradonacelnik da se izjasni!
Милош Odgovori
Све ово показује да ми живимо у неуређеној држави, у којој се не поштује Устав, тј, држава сама себе не поштује. Ако су градске превозничке фирме буџетске, како је могуће да је различита плата возача по градовима, увек на штету оних у градовима који су удаљенији од центара моћи и управљања, Шта то возач аутобуса у Београду сложеније ради од возача аутобуса у Суботици? Сви знамо, па и актуелна власт', да возачи штрајкују јер им је плата мала, Али зашто се штрајкује парцијално, када је незадовољство радника и у другим јавним предузећима присутно као и у Суботицатрансу. Пуна је ОБС платом незадовољних радника, па зашто се не прикључе возачима Суботицатранса? Или зашто власт то не задовољство не решава генерално једним прихватљивим повећањем са 30 на 60 хиљада месечно. Када достигнемо просек плате преко хиљаду евра, тада ће нешто значити повећање лате од 5 посто. Повећање плате са 30 на 31500,00. Подизањљ плате са 30 на 31500 је подсмевање раднику.
Milan Odgovori
Nije mi tesko da ustajem u 5 i vozim zenu na posao jer je ne moze da stigne na vreme. Podrska vozacima.
xx
@MILAN
Vozaci vec imaju vece plate od tvoje zene, a ti sam bu..o, vozi. Pojma nemas koje su igre u pozadini.
Milan
Tesko da imaju vece plate , tj.imaju njih četvorica zajedno imaju vecu platu od moje zene. Ja sam vozac i znam kako im je.
Ja sam ja Odgovori
Ima i prečih problema od ove gluposti.
Mali
Može jedan sendvičić?
Wolf
Kome kako trenutno. Svima svoje muke najgore.
Ovde je sve naopako, ne treba tražiti šta je gore, sve je dotaklo dno.
Zeljko Odgovori
A da veci deo parara ne ide slucajno za BG íz kase Sutransa? GSP je najavilo kupovinu 200 novih autobusa za BG.
SaDa Odgovori
A sta ako su i rukovodeci kadri uz njihove vozace? Sta ako i oni shvataju tesku situaciju i ŠTA AKO su se pridružili u borbi za tu, i dalje, mizeriju, umesto da ih sikaniraju, vredjaju i omalozavaju, ili pak, prete sankcionisanjem, otkazima... Lako je tu palamuditi onima koji imaju plus izvor prihoda mimo zaposlenja, pa dele ovde mudre savete i resenja za njihove probleme a svoj zivot ne znaju da urede... Samo slozno Sutransovci. I niste duzni nikome nista objasnjavati ni pravdati se. Nikome!!! Drz'te se!! Drzim palceve da istrajete i uspete!!!
Da, da... Odgovori
Povećati plate vozačima, nema drugog rešenja....
Gandi Odgovori
Da se manje krade u JP svi bi bili srećniji i zadovoljniji. Nazvati to pravim imenom kao prvo, lopovluk. Javna preduzeća su krava muzara za vlast... Lustracija, vladavina zakona pod hitno, nezavisni sudovi!!! Zar vi kao ne znate ko je sve u rukovodstvu JP, sve go kriminalac, sta se lažemo!? Šetajte malo petkom, prijace Vam svima
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.