• Pregleda: 2183

Sankcionisano više od 400 vozača, 22 isključena iz saobraćaja

Sankcionisano više od 400 vozača, 22 isključena iz saobraćaja

U periodu od 27. maja do 2. juna, na području Policijske uprave u Subotici, dogodile su se četiri saobraćajne nezgode. U dve saobraćajne nezgode četiri osobe su lakše povređene, dok je u dve saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta.

U navedenom periodu, policija je podnela 86 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 415 prekršajnih naloga i iz saobraćaja su isključena 22 vozača, od kojih je za pet vozača određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti.

U toku protekle nedelje, pripadnici vatrogasno-spasilačke službe imali su 11 intervencija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
profa Odgovori
Kada policija bude sankcionisala nekog tatinog sina, političara ili tome sličnu kategoriju notornih likova, tada objavite ovakvu vest. Ovako je ovo samo čista statistika koja nikome ništa ne govori, ne rešava ama baš ništa. Na primer, postavite sliku nekih besnih kola BG ili NS registracije parkiranih na trotoaru ili javnoj površini koja nije namenjena za parkiranje...
SImica Odgovori
Prekoračenje brzine,alkoholizam,telefoniranje treba sankcionisati jer se ugrožavaju drugi učesnici u saobraćaju,NE VEZANIM POJASOM VOZAČ UGROŽAVA SAMO SEBE !!!
Magnum
i na to bi trebao da ima pravo.
MESC
Ugrozava se celo drustvo tako indirektno, ne ugrozava samo sebe!
Recimo ako je bio radnik u nekoj fabrici, ta fabrika u slucaju povreda treba da nadje adekvatnu zamenu, ako je na bolovanju onda da mu placa punu ili deo plate, a socijalno da placa oporavak i bolnicke troskove koji su ogromni.
Ako ima fakultet onda drzava gubi pare koje je ulozila u njega tokom skolovanja npr.
U slucaju smrti firma placa sahranu i familija ostaje ozaloscena a ako je imao decu, ostaju sirocici. Itd itd...
SImica Odgovori
@MESC :)
NE LUPETAJ, sa vezivanjem pojasa sve ovo navedeno se izbegava,pa onda ljudi VEŽIMO SE PIJEMO I JURCAJMO...!!!
ČINJENICA
Čak i da raspojasan vozač ugrožava samo sebe (što nije tačno, jer u sudaru često gubi kontrolu nad vozilom, a onda...?!), mora da "igra" po taktu člana 30. ZOBS-a, koji nalaže obavezno vezivanje pojaseva. U suprotnom, pare na sunce, mada bi bilo razumnije, što važi za dooobar deo subotičkih vozača, među kojima i za tebe, da saobraćaju autotabanima. Za svoje i dobro drugih.
Da, da... Odgovori
Strašno.....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.