• Pregleda: 1892

Sankcionisano više od 1.200 vozača tokom protekle sedmice

Tokom protekle sedmice, saobraćajna policija je sprovela akciju pojačane kontrole brzine kretanja vozila, koja se merila i noću, a kao rezultat toga sankcionisano je 1.260 vozača, dok je šest isključeno iz saobraćaja.
Sankcionisano više od 1.200 vozača tokom protekle sedmice

U periodu od 12. do 18. avgusta, na području Policijske uprave u Subotici, dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda. U sedam saobraćajnih nezgoda tri osobe su teže povređene, 10 osoba je lakše povređeno, dok je u sedam saobraćajnih nezgoda pričinjena samo materijalna šteta.

U navedenom periodu, policija je podnela 56 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 1.260 prekršajnih naloga i iz saobraćaja je isključeno šest vozača.

U toku protekle nedelje, pripadnici vatrogasno-spasilačke službe imali su 17 intervencija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Simo Odgovori
Tokom ove akcije u Srbiji 5% sankcionisanih vozaca cine Suboticani dok istovremeno Suboticani cine 1.5 populacije u Srbiji. Iako imamo vise od tri puta vise kazni od proseka, tvdim da su Suboticani umereniji i odgovorniji vozaci nego vozaci iz Beograda, Novog Sada, Valjeva, Sapca ili Nisa. Cesto idem u te gradove i vidim razliku u postovanju saobracajnih pravila. Kao i obicno, u Subotici se trenira strogoca. Najskuplje komunalije, grejanje, porezi, a istovremeno najbolja naplata. Sve sto se drugima progleda kroz prste kod nas se naplati.
ČINJENICA
Da ste manje u pomenutim gradovima, uvideli biste da je više od 1200 (i slovima; hiljadudvesta!?) sankcionisanih vozača tokom minule sedmice (preko 160 na dan) tek vrh ledenog brega kada je slovo o delinkventnom ponašanju subotičkih vozača.
zozon
Odakle vama taj statistički podatak. Ja ipak mislim da je kažnjeno mnogo mnogo više vozača od 2500 u čitavoj Srbiji. Ne znam za podatke o ovoj poslednjoj akciji ali u prethodnoj koja je sprovedena u aprilu ove godine kažnjeno je preko 24000 vozača u Srbiji. Ne verujem da je u ovoj zadnjoj taj broj manji. Inače ovo je akcija koja se sprovodila u 28 zemalja Evrope tako da Srbija nije izuzetak. Na kraju ne bih voleo da neko od vaših nastrada zbog bahate ili prebrze vožnje onih koji nemaju obzira prema drugim učesnicima u saobraćaju, ali bi ste tada verovatno drugačije komentarisali.
ČINJENICA Odgovori
Saobraćajna policija je takođe "viđena" za sankcionisanje, i to zbog nemara zajedničkog i drugim subjektima (ne)bezbednosti u saobraćaju. Jer, umesto da nakon skretanja pažnje u , u skladu sa članom 294. ZOBS-a, naloži upravljaču puta saniranje 2 oštećene bankine u nivou Druge kasarne u što skorijem roku, stavila se na njegovu stranu pravdajući više nego dvogodišnji nemar.
Pera Odgovori
Jedina drzava u svetu ciji cilj nije edukacija i skretanje paznje (za pojas neupaljena svetla i prekrsaje koji nisu opasni )nego pljacka vozaca za sns vikendice na moru .Prosek plata 30000 kazne 10000 ako neupalim svetla moje dete nece nositi dorucak u skolu.Sem ako ne pozovem zemljaka da me puste.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.