• Pregleda: 3062

Novac od kazni doprinosi bezbednosti saobraćaja

Novac od kazni doprinosi bezbednosti saobraćaja

Tokom protekle sedmice, saobraćajna policija na teritoriji našeg grada sankcionisala je 1.260 vozača, koji će u zavisnosti od težine napravljenog prekršaja platiti novčanu kaznu i/ili će im biti upisani kazneni poeni.  Svi koji plate kaznu ne samo da bi trebali da se nauče pameti, već treba da znaju da njihov novac direktno doprinosi povećanju bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Kako se novac od plaćenih kazni sliva u budžetski Fond za bezbednost saobraćaja, u gradskoj kasi planirana su sredstva od više od 39 miliona dinara koja će biti utrošena na unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Prema Programu rada, pedeset odsto će otići na popravljanje saobraćajne putne infrastrukture, a druga polovina namenjena je aktivnostima na povećavanju bezbednosti saobraćaja, koje se tiču vaspitanja i obrazovanja, kao i preventivnih akcija. Tako će 6,7 miliona dinara biti uloženo za nabavku opreme saobraćajnoj policiji, 3,6 miliona za nabavku barijera u pešačkoj zoni, više od četiri miliona za edukaciju dece predškolskog i školskog uzrasta. Shodno planiranim prihodima lokalna samouprava kroz, javnu nabavku, kupila je tokom jula jedan automobil za potrebe policije, čije je vrednost oko dva miliona dinara, bez PDV-a.

Važno je istaći da su ovo planirani prihodi od naplate novčanih kazni tokom 2019. godine, ali taj prihod može da varira, međutim struktura troškova odnosno raspodela utroška biće procentualno srazmerna u skladu sa Programom.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Istina... Odgovori
Za sve vreme otkako je kaznjavanja u ime "bezbednosti saobracaja" on je sve nebezbddniji i sa vise stete, povreda i zrtava. Ne valja vam logika ali cemu ona kada glupi gutaju svaku budalastinu koju im servirate.
Lazarus1Long Odgovori
To verovatno interventni policajci koji zaustavljaju vozila i maltretiraju doprinose bezbednosti saobraćaja. I te brojke sankcionisanih vozača su za decu koja veruju u deda mraza.
DUX Odgovori
Mogi bi od tih para da postavite aparate sa vodom barem ako ne može sa drugim napicima ljudi popadaše koliko se čeka..a da i to čekanje pa bilo bi OK unaprediti malo i taj vaš kako ga nazivate "sistem" da vam se ne gasi toliko često i da bude malo brži biće lepše i zaposlenima a i nama koji koristimo usluge.
ffilozoff Odgovori
Ogromne cifre...Za edukaciju dece 30.000 eura? Kako ce se te pare potrositi??? NEKAD su bila predavanja o saobracaju u sklopu tehnickog obrazovanja....DANAS ce se placati predavaci,ili pink strucnjaci???
ffilozoff Odgovori
P.S. OVAJ vodja je uveo policijsku drzavu,ubiranja haraca...a nazalost NIKAD vise mrtvih u saobracaju...a policajci iskacu iz zbuna... SISTEM treba da funkcionise,ALI,otpadne tocak zbog rupa na putu? Ko to placa?? A o saobracajcima ,koji voze skupe aute-NO koment !!!
ČINJENICA Odgovori
Dakle, što su više grešni, vozači samim tim doprinose većoj bezbednosti u saobraju, pa možda pretekne koja kinta (i) za ispravljanje propusta lokalnog upravljača puta, koji je po nalogu Saveta za bezbednost(?) dva puta, jednom krajem minule godine, a potom prilikom asfaltranja "Borovo" ulice, navodnog zaštitnika pešaka u nivou "Zore" postavio IZA(?!) pešačkog prelaza u smeru kretanja vozila. Na predstavku iz decembra, odnosno maja tekuće godine, Savet u međuvremenu nije našao za shodno da odgovori, niti izda nalog, treći po redu, za konačno funkcionalnu ugradnju tzv. ležećeg policajca. Ako je jedino rešenje ove i drugih anomalija, da poput vozača i sami pune Fond, onda koliko odmah zahvatiti i u njihove džepove, inače mrka kapa od bezbednosti, ukoliko bude zavisila isključivo od svesti, ali i para upravljača vozilima..
Nina Odgovori
Koliko treba još saobraćajnih tragedija da se desiti dok se ljudska svet ne uzdigne do granice poštovanja saobraćajnih pravila i kulture ponašanja-vreme će pokazati!
EL CAPO Odgovori
Nedelju dana voznje po Milanu ni jedno zaustavljanje policije a u Subotici za tri dana devet puta tu nesto smrdi.
Sima
Sta je tu čudno?pogotovo ako imate strane tablice,ko shvata razumeće...
Trovach Odgovori
Saobracajni propisi ne postoje bez razloga. Treba kaznjavati sve ucesnike i za kratko vreme se moze uvesti red u ovaj haos.
SHM
Osim ako si sin Zeljka Mitrovica!
Miki Odgovori
Od novih zakona bezbednosti svaki dan mladih zivota ode do cetvoro.Samo napred pameti pandurske.
Suboticanin Ljuti Odgovori
Kakve kontradiktorne izjave

prvo - nema veze bezbednost u saobracaju sa gore napisanim
drugo - glavni razlog je punjenje budzeta I otimanje para od naroda
kao sto to rade I javni izvrsitelji I ostali kojima je posao da otmu od naroda

Bezbednost se gradi na drugim osnovama

kako je neko pametan reako: Ne čuva graničar granicu, već strah čuva granicu
agatic.mario.71@gmail.com
unapred planirane naplate,,,,,interesantno kako znaju koliko trebaju da kaznjavaju ,,,,da bi popunili fond ,,,hehe,,,
kojot Odgovori
Novac od kazni doprinosi izgradnju vila, kupovinu stanova, besnih atomobila...
DJuro Odgovori
Budalastine . Standardna matrica svih vladara: serviraj narodu pricu koju zeli da cuje.a zasto je tako ,pa riba smrdi od glave.Neko gore, jednostavno ne zeli bolje ,njemu je ovako najbolje.
Antal fulop Odgovori
Da imate sta da delite medjusobno od gradjana
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.