Komentara: 7
Pregleda: 3137

U toku je pojačana kontrola vozača na brzinu

12.08.2019. u 10:10h
Izvor: Subotica.com
U periodu od 12. do 18. avgusta na putevima u Srbiji sprovešće se akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila, koja je deo akcije međunarodne mreže (TISPOL) i obuhvatiće 29 članica država Evrope.
U toku je pojačana kontrola vozača na brzinu

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da će njihovi pripadnici iz odeljenja saobraćaja u navedenom periodu angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u neobeleženim vozilima i takozvanim "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Posebno se naglašava da će brzina kretanja vozila biti kontrolisana i noću.

U toku je pojačana kontrola vozača na brzinu

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

U prvih sedam meseci ove godine kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima javljala se upravo neprilagođena brzina, saopštava MUP.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3137

Povezana vest

Povezane teme

saobraćajna policija

radarska kontrola

kontrola brzine

kontrola učesnika u saobraćaju

saobraćajna kontrola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.