• Pregleda: 2016

U toku je pojačana kontrola vozača na brzinu

U periodu od 12. do 18. avgusta na putevima u Srbiji sprovešće se akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila, koja je deo akcije međunarodne mreže (TISPOL) i obuhvatiće 29 članica država Evrope.
U toku je pojačana kontrola vozača na brzinu

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da će njihovi pripadnici iz odeljenja saobraćaja u navedenom periodu angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u neobeleženim vozilima i takozvanim "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Posebno se naglašava da će brzina kretanja vozila biti kontrolisana i noću.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

U prvih sedam meseci ove godine kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima javljala se upravo neprilagođena brzina, saopštava MUP.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
mareee Odgovori
Samo vi to lepo najavite.
A i ovo mesto na slici je inace poznato po saobracajkama, tamo se fine pare mecu!
Kontrolisite vi nocu palicki put i motore koji tamo lete, zna se tacno gde su piste u subotici samo to nije zanimljivo.
Magnum Odgovori
glupost pišu se kazne vozilima za prekoračenje od 5kmh,ovamo motori jure 200kmh nikom nísta,po selima traktoristi bez dozvole po 3 prikolice,neosvetljeni,sa po gajbom piva u sebi, nikom ništa...
SUsu Odgovori
Prvo prekontrolisite korupciju!
Dz Odgovori
Izmedju Palica i Subotice motoristi jure velikom brzinom, narocito u centru Palica vikendom. Nikad nisam cuo ili citao da su i jednog od njih sankcionisali ili kaznili. Vreme je da stanu i na njihov rep.
jozo bubnjar Odgovori
Bolje da ste napisali "Pojacano punjenje budzeta"... Sto republickog, sto licnog... Sto neko rece, kaznjavace se najvise oni sto.prekorace 3 ili 5 kmh, a kamikaze ce i dalje divljati...
Jednom davno bila jedna Milicija i po koja saobracajka godisnje... A danas imamo ultra mega giga hajtek Policiju sastavljenu od kursadzija i po koju saobracajku na dan dva sa smrtnim ishodima... Da, mnozina.
Korak, ili dva, nas deli od anarhije... A drzava najveci anarhista.
Btw. Sendvicari, zelim vam srecan put kroz Ibarsku magistralu.
ivica su Odgovori
j vas motoristi vise ,bolje obratite malo vise paznje na motoriste ne znan kako da kazem valjda vi zavidni ljubomorni ljudi "obicni" smrtnici koji presecate put motoristima koji zbog vas ginu jer pricate na mobilne telefone pricate u kolima sa drugima ne obracate paznju na saobracaj itd itd ,jurili bi i vi da ste motoristi,ne kenjajte vise vec gledajte malo i svoja posla.
Pozdrav od Vozaca svih kategorija.
djordje Odgovori
najgori su vozaci automobila koji telefoniraju pa kurirskih sluzbi a ne zaostaju ni pesaci koji prelaze ulicu kao muve bez glave a potom tek motoristi
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.