Komentara: 0
Pregleda: 4849

Sanacija dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže u bolnici

27.04.2017. u 17:13h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade, u Opštoj bolnici uskoro će početi radovi na sanaciji dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže.
Sanacija dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže u bolnici

Na jučerašnjoj sednici Pokrajinske vlade doneta je odluka da se Opštoj bolnici usmeri 2,4 miliona dinara za radove na unutrašnjoj i spoljnoj vodovodnoj mreži, koja je bila čest izvor problema u prethodnom periodu.

- Skoro cela vodovodna i kanalizaciona mreža je starosti 50 i više godina. Imamo svakodnevne probleme zbog održavanja vodovodne i kanalizacione mreže zbog starih cevi i zahvaljujući naporima tehničke službe i kompletnog osoblja se sprečavaju zastoji u radu - kaže dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice. - Poslednja u nizu havarija desila se pre desetak dana, kada je je došlo do pucanja cevi kojom se snabdeva Centar za hemodijalizu i kotlarnica

Sanacija dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže u bolnici

- Centar za hemodijalizu ne sme nikada da stane, a bez rada kotlarnice se zaustavlja rad cele bolnice. Odmah smo pokrenuli ekipe na teren, tog dana oko 17 časova smo uspostavili snabdevanje i Centra za hemodijalizu i kotlarnice preko alternativnog voda. Pacijenti za hemodijalizu su odmah preraspoređeni u Bačku Topolu, Sombor i Sentu i na taj način nije došlo do zastoja. Pokušali smo privremeno da rešimo problem i u sklopu toga smo se obratili pokrajinskom sekretaru za zdravstvo, dr Zoranu Gojkoviću i Pokrajinskoj vladi. Oni su brzo odreagovali, tako da ćemo uskoro krenuti sa radovima na sanaciji gorućih delova vodovodne mreže da bi izbeghgli ovakve probleme u budućnosti. Sa ovim sredstvima uspećemo da rešimo samo najkritičnije delove mreže, a kasnije ćemo morati da planiramo i sredstva za zamenu delova, kojima je prošao radni vek, rekao je dr Puškar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4849
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.