Komentara: 17
Pregleda: 11864
Foto

Šampionsko slavlje fudbalerki i nekorektan gest FSS

21.05.2017. u 14:05h
Izvor: Subotica.com
Spartak je u pretposlednjem kolu savladao Slogu Radnički iz Zemuna sa ubedljivih 10:0 na Gradskom stadionu. Tim Borisa Arsića još jednom je pokazao zašto je prvi u državi. Uvertira pred ovaj meč trebalo je da bude dodela pehara šampiona Srbije...
Šampionsko slavlje fudbalerki i nekorektan gest FSS

Raspoložene Subotičanke su se razigrale i nijednog trenutka nisu dovele u pitanje novi trijumf. Povele su u 6. minutu sa bele tačke pogotkom Marsele Našimento. Tamnoputa igračica Spartaku je donela prednost od 2:0 polovinom prvog dela. Nakon nekoliko propuštenih prilika Marija Radojičić je zatresla mrežu Zemunki za 3:0.

ŠAMPIONKE BEZ PEHARA - Svečano uručenje šampionskog pehara Spartaku na Gradskom stadionu u Subotici, kako je bilo najavljeno pre početka utakmice sa Slogom Radnički,  nije se održalo. Fudbalski savez Srbije iz samo njima znanih razloga, juče nije obezbedio pehar koji je trebao da bude uručen prvaku Srbije, niti je iko iz FSS dao objašnjenje upravi Spartaka zbog čega to nije učinjeno. Skromnom proslavom Subotičanke su obeležile osvajanje osme titule, ali je gorak ukus zbog zbog čina i odnosa FSS prema najboljima u državi.

Rukovodstvo Spartaka se izvinilo igračicama i njihovim roditeljima, kolji su došli da sa svojom decom podele trenutke radnosti, kao i vernim navijačima, ljubiteljima ženskog fudbala u Subotici, mnogobrojinim zvanicama i svim gledaocima na Gradskom stadionu.

Čin svečanog uručenja pobedničkog pehara, u poslednjem kolu prvenstva koje šampionski tim igra pred domaćom publikom, predstavlja gest poštovanja fudbala i uvažavanja navijača zbog koga se fudbal igra. Nekima to još nije poznato.

U drugom poluvremenu potpuna dominacija domaćina. Radojičićeva je ponovo nadmudrila odbranu svog bivšeg kluba i donela prednost Spartaku od 4:0. Nije mnogo trebalo golubicama, Marsela Našimento postigla je svoj treći pogodak na ovom meču – 5:0. 

Nisu se gošće više ništa pitale na terenu. Subotičanke su skoro svaku priliku iskoristile. Brojale su igračice Spartaka do 10 i na najlepši način se oprostile od domaće publike.

Meč Spartaka i Sloge pratio je proslavljeni golman vaterpolo reprezentacije Srbije Denis Šefik u društvu prijatelja Dejana Antića člana Upravnog odbora ŽFK "Spartak". Nakon meča pridružili su se šampionkama na koktelu koji je klub pripremio za ekipu i prijatelje.

Spartak – Sloga Radnički 10:0 (3:0)
Našimento 6' (p), 22', 54', Radojičić 41', 46', Slović 58', Marenić 65', 80', Baka 67' (p) i Mekuko 77'

Spartak: Kostić (Cetinja), Krstanoska (Baka), Vajda, Slović, Frajtović (Marenić), Našimento, Radojičić, Filipović, Pavlović, Mostarac, Matić (Mekuko).

Sloga: Gardijan, Todorović (Mladenović), Šišković, Erac, Janković, Čolić, Đilas, Krstić, Batinić, Radović, Gojak.

Šampionsko slavlje fudbalerki i nekorektan gest FSS

Proslavljeni vaterpolista Srbije Denis Šefik

Šampionsko slavlje fudbalerki i nekorektan gest FSS

Šampionsko slavlje fudbalerki i nekorektan gest FSS

Izvor: Subotica.com
Svečanost proslave titule šampiona države Svečanost proslave titule šampiona države Svečanost proslave titule šampiona države Svečanost proslave titule šampiona države Svečanost proslave titule šampiona države Svečanost proslave titule šampiona države Svečanost proslave titule šampiona države Svečanost proslave titule šampiona države
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 11864
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

gradski stadion

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.