Komentara: 28
Pregleda: 8446

Sami očistili Aleksandrovo od smetova

14.02.2012. u 13:39h
Sami očistili Aleksandrovo od smetova
NESVAKIDAŠNJI KOMUNALNI HEROJI!

Željko Kujundžić i Ivan Ivanković ceo vikend čistili svoje naselje od snega, potrošivši ukupno oko 120 litara vlastite nafte.

Kada su videli da je đavo odneo šalu i da će pretprošlog vikenda sneg zavejati Aleksandrovo, komšije iz Ulice Petra Horvackog, Željko Kujundžić i Ivan Ivanković, traktorima su ceo taj vikend čistili sneg u sporednim ulicama, kako bi meštani mogli da izađu iz njih.

- Čim je sneg počeo onoliko da veje, videli smo da će „Čistoća“ i druge firme, koje brinu o saobraćajnicama, prohodnim održavati samo značajnije ulice, kroz koje prolazi gradski prevoz. Nas dvojica smo odlučili da uzmemo stvar u svoje ruke i očistimo naselje od smetova. Radili smo celu subotu i noć na nedelju, do ujutro. Uspeli smo da očistimo barem 70% Aleksandrova – priča Žejko Kujundžić, poljoprivrednik koji nije dozvolio na mu se naselje meteorološki pretvori u Sibir. – Komšije su se obradovale kada su tokom vikenda uspele da izađu iz svojih ulica. Poseban problem bilo je čišćenje glavnog, Beogradskog puta, jer je kamion s ralicom zatrpavao ulaze u sporedne ulice.

Kujundžić kaže da ima vlastitu ralicu, kao i njegov prijatelj Ivanković, ali je Ivankovićeva prednost bila što je svoju mogao da montira na prednji deo traktora. Kujundžić je ralicu imao samo na zadnjem delu traktora, pa je dan i po sneg čistio vozeći unazad.

Ipak, ono što krasi sve prave heroje, pa i ove subotičke komunalne, jeste skromnost. Ni Kujundžić ni Ivanković nisu želeli snimak u medijima. Kažu da su čistili za svoje komšije i sebe, a ne za slavu.

B. Ž.

Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 8446
Povezane teme

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.