• Pregleda: 3907

Sajam zapošljavanja sutra u hotelu Galerija

Subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u saradnji sa Lokalnim savetom za zapošljavanje održaće sutra 20. Sajam zapošljavanja. Sajam će se održati u Atrijumu hotela Galerija u vremenskom periodu od 10 do 14 časova.
Sajam zapošljavanja sutra u hotelu Galerija

Na sajmu je prisustvo dosada najavilo 30 poslodavaca iz različitih delatnosti, koji imaju potrebu da angažuju oko 350 novih radnika različitih obrazovnih profila i kvalifikacija.

Pripremajući nezaposlene sugrađane za učešće na predstojećem sajmu, subotička Filijala NSZ je od februara za njih organizovala obuke za Aktivno traženje posla (pisanje radne biografije, priprema za intervju sa poslodavcem i drugi saveti), kako bi se kandidati što adekvatnije predstavili poslodavcima.

Nezaposlenima se preporučuje da unapred pripreme nekoliko svojih biografija (CV), da na sajmu razgovaraju sa više poslodavaca, kao i da im tokom razgovora predaju svoje već spremne biografije. Sva zainteresovana nezaposlena lica treba da se jave svom savetniku radi evidentiranja učešća i dobijanja dodatnih informacija o pripremi za sajam.

U toku prošle godine preko Sajma zapošljavanja koje je organizovala subotička Filijala NSZ u saradnji sa Lokalnim savetom za zapošljavanje,  posao je dobilo 576 nezaposlenih lica.

Iz NSZ napominju da je u toku je 10 različitih Javnih poziva NSZ namenjenih poslodavcima za subvencionisano angažovanje i zapošljavanje nezaposlenih lica na neodređeno vreme sa evidencije NSZ. Polodavci, pre angažovanja odnosno zapošljavanja lica koja su odabrali na sajmu, mogu konkurisati na Javne pozive koji su u toku.

Na javne pozive mogu konkurisati i poslodavci koji ne učestvuju na Sajmu. Informacije o svim javnim pozivima i konkursima  mogu se dobiti u subotičkoj filijali, kao i u ispostavama u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu,  ili putem Pozivnog centra NSZ, pozivom na broj: 0800/300-301 (besplatni poziv iz fiksne telefonije ), kao i na sajtu na sajtu NSZ (rubrika "Info")

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
safet.klasicni.suboticanin Odgovori
Klasican suboticanin :
Ma sta ida odem tamo,kad je sve namesteno. Trebas bit u stranki da bih dobio poso. Nemamo leba jesti,a vozimo se taxijem, ma vucic i sns su krivi za sve..
umesto da dodjete i potrazite poso vi samo kukate.
Arhitekta Odgovori
Sprdajte se sa narodom. Jos im samo to treba...
AlwaysUltra Odgovori
Ako " imaju potrebu " - zasto ne raspisu konkurs ??

Trosi se i njihovo i tudje vreme na zamajavanje od kojeg bas niko nema koristi. Zato smo i takvi poslednji odrpanci i predmet evropske sprdnje !
18 Odgovori
dajte nadjite posao alwazs ultras da mu ne gledamo vise komentare
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.