Komentara: 7
Pregleda: 5420
Foto

Održan 20. Sajam zapošljavanja

24.04.2015. u 15:27h
Izvor: RTV City
U Atrijumu hotela Galleria danas je održan 20. Sajam zapošljavanja. Veliki broj nezaposlenih iz Severnobačkog okruga posetio je ovu manifestaciju sa željom da pronađu zaposlenje, ili da promene trenutni posao.
Održan 20. Sajam zapošljavanja

Oko 36 poslodavaca ponudilo je oko 400 radnih mesta, a najviše šansi imale su osobe koje imaju završeno srednje obrazovanje, kao i oni sa diplomom fakulteta. Akcenat je ovoga puta bio na zapošljavanju mladih.

Radna mesta sobarica, konobar, radnik u proizvodnji, diplomirani elektroinženjer samo su neka od radnih mesta koja su ponuđena na Sajmu zapošljavanja. Jedan od naših sugrađana koji je došao kako bi pronašao zaposlenje je i pedesetrogodišnji Ivan Đurđić. On je posle trideset godina neprekidnog rada u oktobru prošle godine ostao bez posla. Smatra da je Sajam dobra prilika za traženje posla.

Jedan od 36 poslodavaca na današnjem sajmu bio je i Dom za negu starih lica Vila Ankora. Ovo nije prvi put da učestvuju na Sajmu zapošljavanja, a upravo ovim putem prethodnih godina su zaposlili nekoliko osoba.

Održan 20. Sajam zapošljavanja

Cilj ovakvih sajmova je pomoć nezaposlenima da dođu do posla, poslodavcima da uposle novu radnu snagu, a lokalnoj zajednici u smanjenju broja nezaposlenih. Mladi na evidenciji nezaposlenih čine četvrtinu nezaposlenih u SBO i upravo je ovakav sajam prilika da dođu do posla. Putem subvencija u planu je zapošljavanje još 300 osoba do kraja godine, kao i organizovanje mini sajmova zapošljavanja.

Ove godine je iz budžeta grada izdvojeno 17 miliona dinara za zapošljavanje. U Lokalnom savetu za zapošljavanje grada Subotice ističu da je dovođenje stranih investitora i podsticanje domaćih preduzetnika jedan od načina na koji će se pokušati smanjiti broj nezaposlenih.

Sa nezaposlenošću se bori i Vlada Srbije kojoj je jedan od tri najveća prioriteta zapošljavanje mladih ljudi. Najveći problem predstavlja nedostatak praktične nastave u obrazovanju, koji će se u skorije vreme rešiti uvođenjem dualnog obrazovanja i reformom školstva.

Ove godine je za zapošljavanje iz republičkog budžeta izdvojeno oko 3 milijarde dinara, i dodatnih 500 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Izvor: RTV City
Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5420

Povezane vesti

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

sajam zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.