Komentara: 1
Pregleda: 3947

Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine

11.10.2012. u 18:04h
Izvor: SuMedija
Tradicionalna manifestacija „Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini”održaće se u subotu na Trgu slobode. Na izložbi će učestvovati 152 ženska udruženja iz 40 opština i gradova Vojvodine koja će izložiti autentične rukotvorine i proizvode starih zanata koji čuvaju tradiciju i kulturno nasleđe vojvođanskog višenacionalnog ambijenta.
Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine

Ovu manifestaciju, u povodu Međunarodnog dana seoskih žena, po četvrti put ove godine organizuju Zavod za ravnopravnost polova, Sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine i Grad Subotica.

Detalje programa manifestacije na današnjoj press konferenciji medijima su saopštili gradonačelnik Subotice Modest Dulić, kao domaćin ovog skupa, Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnot polova i Vesna Šijački iz Zavoda za ravnopravnost polova. Oni su naglasili da je „Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini” dobra prilika da se promoviše ženski seoski aktivizam i skrene pažnja na ključnu ulogu žena na selu u unapređenju poljoprivrede.

Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine-

Četvrta je godina kako se ova manifestacija održava i unapređuje. Želimo da kroz ovu manifestaciju pokažemo šta sve žene Vojvodine mogu da urade, da se vidi snaga seoskog stvaralaštva žena Vojvodine. U subotu ćete imati priliku da vidite kako izgleda Vojvodina u malom, kako izgleda Vojvodina koju čine seoske žene - rekao je Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnot polova.

U petak, 13. oktobra u 19 časova, u Plavoj sali Gradske kuće u okviru obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena će se održati pesničko veče na kojem će biti predstavljene knjige „Oči ravnice” savremene poezije vojvođanskih pesnikinja i zbirka pesama novinarke Dragane Đapić „U potrazi za svetlosnim bićima” .

Sajam stvaralaštva seoskih žena počinje u subotu 11 časova i traje do 17 časova.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3947

Povezano dešavanje

Povezane teme

sajam seoskih žena

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.