Komentara: 1
Pregleda: 2088

Sajam obrazovanja u sredu u Tehničkoj školi

17.04.2018. u 10:20h
Izvor: Subotica.com
Četrnaesti po redu Sajam obrazovanja biće održan u sredu, 18. aprila, od 10 do 18 časova u fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“.
Sajam obrazovanja u sredu u Tehničkoj školi

Na Sajmu će svoje programe i obrazovne profile predstaviti oko 30 obrazovnih ustanova,  srednje škole iz Subotice i  Bačke Topole, kao i visoke škole i fakulteti. Pored subotičkih visokoobrazovnih ustanova, budući studenti imaće priliku da se upoznaju i sa programom studiranja  na Učiteljskom fakultetu  iz Sombora, kao i Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Sajam je namenjen osnovcima,  maturantima, kao i njihovim roditeljima.

Pored srednjih škola, đacima će se predstaviti i pet fakulteta koji će predstaviti plan upisa. Kao i prethodnih godina, učenici osmih razreda će organizovano, svakih pola sata, dolaziti na Sajam autobusima. Na štandovima, đaci će moći da se upoznaju sa ponudom 10 srednjih škola iz Subotice i jednom školom iz Bačke Topole. Moći će da saznaju sve što ih zanima o obrazovnim profilima, kao i da čuju šta će posle završetka škole moći da rade ukoliko završe neki obrazovni profil, kao i kakve su mogućnosti studiranja nakon srednje škole. Takođe, učenici će imati priliku i da čuju koji su uslovi za dobijanje stipendije, koju raspisuje Grad Subotica. Sve škole su pripremile informativne materijale, a bilo bi poželjno da na Sajam dođu i roditelji, kako bi saznali sve što ih zanima vezano za upis dece -  kaže Ivan Bajić, direktor Tehničke škole "Ivan Sarić".

Tehnička škola će u sredu organizovati i Dan otvorenih vrata, te će učenici osmih razreda imati priliku da  se upoznaju sa profesorima, programom obrazovnih profila  na tri područja rada,  kao i da obiđu učionice i kabinete.

- Tehnička škola „Ivan Sarić“ ima dva odeljenja na dualnom obrazovanju, gde u saradnji sa našim socijalnim partnerima, stranim i našim firmama, kao što su „Continental“, „Simens“, „ Tatravagonka Bratstvo“ „Cim gas“ „Grgo bravar“ organizujemo praktičnu nastavu, mnogo češće nego što je to bilo ranije na trogodišnjim obrazovnim profilima. Učenici mogu da vide naše laboratorije, računarske kabinete i druge kabinete u kojima se održava praktična nastava - dodaje Bajić.

U okviru Sajma, biće održan  i okrugli sto, na kojem će se govoriti o primerima dobre prakse u u dualnom obrazovanju i novim  obrazovnim  profilima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2088
Povezane teme

sajam obrazovanja Subotica

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.