Komentara: 0
Pregleda: 5998

Sajam cveća u Budimpešti

24.09.2012. u 18:16h
Izvor: RTV Yueco
U organizaciji JKP „Čistoća i zelenilo“ 35 Subotičana, koji su učestvovali na konkursu za najlepšu baštu i balkon Subotice, u subotu je posetilo jedan od najlepših sajmova u regionu – sajam hortikulture pod nazivom Hortus Hungarikus.
Sajam cveća u Budimpešti

Sajam je održan od 21 – 23. septembra u Sigetsentmiklošu, nedaleko od Budimpešte. Prevoz je finansirao grad Subotica, određeni broj karata Subotica trans, a ulaznice JKP „Čistoća i zelenilo“.

Jesenji sajam hortikulture organizuje se svake godine u ovo doba, jer je ovo period kada se mogu saditi sadnice u dvorištima, oplemenjivati terase, bašte i dvorišta. Učesnicima konkursa JKP-a „Čistoća i zelenilo“, ovaj sajam je dao nove ideje za uređenje prostora.

Treću godinu za redom, JKP „Čistoća i zelenilo“ organizovalo je konkurs za najlepšu baštu i balkon Subotice. Ove godine, prijavilo se 43 učesnika koje je ovo preduzeće nagradilo jednodnevnom ekskurzijom na sajam cveća.

Stranih izlagača je bilo vrlo malo. Prezentovali su, uglavnom, tehnološku opremu dok su domaći izlagači izlagali kvalitetan sadni materijal, sezonsko cveće, rezano cveće. Prisutni su imali priliku videti prelepe aranžmane i prikupiti kvalitetne kataloge. Pored dobro posećenog izložbenog dela, gužve su bile i na prodajnom delu.

Da se ekonomska kriza oseti i u susednoj Mađarskoj, pokazuje to da je sajam u odnosu na prethodne godine činio 60% obima i veličine. Uprkos tome, kvalitetom je opravdao očekivanja. Prevoz je finansirao grad Subotica, a ulaznice na sajam JKP „Čistoća i zelenilo“.

Sajam cveća u Budimpešti

Sajam cveća u Budimpešti

Sajam cveća u Budimpešti

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5998
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.