• Pregleda: 2605

Sagmajster popravio svoj generalni plasman (4. etapa)

Gabor Sagmajster posle četvrtog dana 35. Dakar relija u konkurenciji motociklista zauzima 74. mesto u generalnom plasmanu. Polako ali sigurno, jedini predstavnik Srbije na maratonskom reliju, podiže tempo, a u prilog tvrdnji govori i 72. pozicija na četvrtom brzinskom ispitu.
Sagmajster popravio svoj generalni plasman (4. etapa)

"Prvih 20 kilometara vozili smo kroz oblake prašine, da sam na trenutak pomislio da nikada nećemo izaći iz istih. Posle toga smo išli više od 30 kilometara obalom pored Pacifika i mogu reći da sam uživao u potpunosti. Četvrti specijalni brzinski ispit odlikovale su česte promene terena, tako da je bilo potrebna maksimalna koncetracija. Sama promena podloge iziskuje i promenu ritma, ali u svakom slučaju zadovoljan sam danom koji je definitivno iza mene. Vozio sam malo brže u odnosu na prethodna tri dana, ali to još uvek nije maksimum. Ne želim previše da rizikujem i da napravim glupost u prvom delu takmičenja, samo zbog nekoliko minuta, odnosno pozicija. Takmičenje je još u ranoj fazi i bitno mi je da stignem do cilja, bez padova i oštećenja takmičarske sprave", prvi je komentar Sagmajstera.

Iako ga do kampa deli još par stotina kilometara Sagmajster ne oseća umor, a u pauzi za dolivanje goriva, iskoristio je priliku da se telefonom javi vernoj publici i predstavnicima javnog informisanja.

"Zahvaljujući Zoranu Ivanoviću, kondicionom treneru, imam snage na pretek i ne osećam nikakav umor i posle nekoliko sati u sedlu motora na brzinskom ispitu. Što se tiče motora potpuno sam zadovoljan kako radi, jedino sam primetio da kada imam manje goriva u rezevoaru, lakše manevrišem, što je i te kako bitno. Međutim, nisam baš rad da se kockam sa količinom goriva, zbog mogućnosti greške kod navigacije, a nije baš pametno ostati bez pogonskog goriva tokom specijala. Istina je da odlično vladam navigacijom, ali ..."

Izvor: Plumrace

povezane teme

5
Misko Odgovori
... ako se tako zdravo voli vozat po pisku mogo je to radit i tute kod nas u Tavankutu a ne ić čak tamo u očin daleko .... a ameri kažu "jesi prvi il nisi niko i ništa" ili što bi ovdašnji kazli "jesi lav il nisi" ...
fer Odgovori
al si ti ljubomoran....................................ni jedan dobart reč nisi napisao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gabore samo napred uz tebe smo do kraja..
ce ge komunist Odgovori
Misko,idi narani josag,pa na spavanje!
nikola Odgovori
misko, ti ocigledno imas neke komplekse jer si neostvaren u svim segmentima zivota, idi ti pa vozi u tim uslovima... srami se komentara.... napred GABORE !
pukovnik gadafi Odgovori
Misko nadam se da si hteo samo da budes vickast,da nisi bio ozbiljan...Kao prvo velika je stvar otici na najprestizniji reli na svetu,a kamoli ga uspeti preci do kraja!!!Gabore ne osvrci se na zlurade komentare i samo napred...Suboticani su uz tebe!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.