Komentara: 5
Pregleda: 2859

Sagmajster popravio svoj generalni plasman (4. etapa)

09.01.2013. u 11:44h
Gabor Sagmajster posle četvrtog dana 35. Dakar relija u konkurenciji motociklista zauzima 74. mesto u generalnom plasmanu. Polako ali sigurno, jedini predstavnik Srbije na maratonskom reliju, podiže tempo, a u prilog tvrdnji govori i 72. pozicija na četvrtom brzinskom ispitu.
Sagmajster popravio svoj generalni plasman (4. etapa)

"Prvih 20 kilometara vozili smo kroz oblake prašine, da sam na trenutak pomislio da nikada nećemo izaći iz istih. Posle toga smo išli više od 30 kilometara obalom pored Pacifika i mogu reći da sam uživao u potpunosti. Četvrti specijalni brzinski ispit odlikovale su česte promene terena, tako da je bilo potrebna maksimalna koncetracija. Sama promena podloge iziskuje i promenu ritma, ali u svakom slučaju zadovoljan sam danom koji je definitivno iza mene. Vozio sam malo brže u odnosu na prethodna tri dana, ali to još uvek nije maksimum. Ne želim previše da rizikujem i da napravim glupost u prvom delu takmičenja, samo zbog nekoliko minuta, odnosno pozicija. Takmičenje je još u ranoj fazi i bitno mi je da stignem do cilja, bez padova i oštećenja takmičarske sprave", prvi je komentar Sagmajstera.

Iako ga do kampa deli još par stotina kilometara Sagmajster ne oseća umor, a u pauzi za dolivanje goriva, iskoristio je priliku da se telefonom javi vernoj publici i predstavnicima javnog informisanja.

"Zahvaljujući Zoranu Ivanoviću, kondicionom treneru, imam snage na pretek i ne osećam nikakav umor i posle nekoliko sati u sedlu motora na brzinskom ispitu. Što se tiče motora potpuno sam zadovoljan kako radi, jedino sam primetio da kada imam manje goriva u rezevoaru, lakše manevrišem, što je i te kako bitno. Međutim, nisam baš rad da se kockam sa količinom goriva, zbog mogućnosti greške kod navigacije, a nije baš pametno ostati bez pogonskog goriva tokom specijala. Istina je da odlično vladam navigacijom, ali ..."

Izvor: Plumrace

Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2859
Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.