Komentara: 32
Pregleda: 11009

Sagmajster doživeo nezgodu i završio takmičenje na ovogodišnjem Dakaru

05.01.2015. u 21:01h
Izvor: Subotica.com
Jedini predstavnik Srbije na prestižnom Dakar takmičenju Subotičanin Gabor Sagmajster doživeo je danas tokom poslepodneva nezgodu nakon pada sa motora pri čemu je došlo do povređivanja ruke, što je automatski značilo kraj takmičenja za Gabora, saznaje sajt subotica.com
Sagmajster doživeo nezgodu i završio takmičenje na ovogodišnjem Dakaru

Veliko međunarodno takmičenje koje se već tradicionalno održava u Južnoj Americi već posle prvog dana donelo je prva odustajanja, što zbog kvarova što zbog povreda, među kojima ima i teže povređenih.

Juče rano prepodne sa starta u Buenos Airesu Dakar je započelo ukupno 406 takmičara, od čega je bilo 161 motociklista, 45 kvadova, 137 automobila i 63 kamiona.

Nažalost jedan od onih koji neće nastupiti u nastavku 37. Dakar relija je i naš sugrađanin Gabor Sagmajster (43) koji je danas tokom poslepodneva na deonici Villa Carlos - Paz San Juan doživeo nezgodu u kojoj je zadobio ozbiljniju povredu - prelom šake koja je za njega automatski značila i kraj 7. učešća na ovom prestižnom takmičenju.

Kako sajt subotica.com nezvanično saznaje Gabor je pao sa motora tokom vožnje, a motor je tom prilikom pretrpeo značajna oštećenja. Više informacija objavićemo čim budu potvrđene.

Sagmajster doživeo nezgodu i završio takmičenje na ovogodišnjem Dakaru

foto: Dakar Srbija

Više stotina hiljada ljubitelja na startu ovogodišnjeg Dakar relija u glavnom gradu Argentine, najbolji su pokazatelj da se najteže i najzahtevnije takmičenje na dva i četri točka u potpunosti „primilo“ na tlu Južne Amerike. Od kako se se Dakar 2009. godine preselio u na južnu hemisferu, tako i Srbija ima Gabora Sagmajstera kao stalnog predstavnika u konkurenciji motociklista.

Bez kočnice do 62. mesta

Prvu etapu od Buenos Airesa do Vile Karlos Paz Sagmajster je završio je na 62. mestu u generalnom plasmanu. Gabor je na kraju prvog specijalnog ispita bio raspoložen i zadovoljan, iako je imao tehničkih problema već prvog dana.

– "Izgubio sam malo vremena na kraju specijale, jer sam u poslednjih 30 kilometara počeo da gubim zadnju kočnicu, a poslednjih 10 kilometara je nisam ni imao. Nekoliko puta sam izleteo u žbunje, ali sve je to sastavni deo igre. Počela je ludnica i za to smo se spremali. Kad je počela etapa desilo se da mi neradi merač metara i spidokap, pa sam vozio na slepo i nisam mogao da kontrolišem brzinu. Srećom, bio sam na vezi sa Kajzerom Torstenom koji me je sačekao na 80. kilometru, zamenio je delove, popravio kvar i nastavio sam normalno da vozim. Današnja specijala mi je odgovarala jer je slična moto krosu. U jednom trenutku sam jurio 174 kilometra na sat, što znači da je motor dobar." - izjavio je Sagmajster

Juče prepodne, pre polaska sa startne rampe, Gabor je u izjavi za RTS pozdravio sve svoje navijače, a posebno Subotičane.  - "Napred Srbija, idemo do kraja, idemo do cilja!" - poručio je vidno uzbuđeni Gabor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 11009

Povezane vesti

Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.