Komentara: 8
Pregleda: 8460

"Sačuvajte jezera za budućnost vaše dece"

30.10.2014. u 18:10h
Izvor: RTV Yueco
Subotička jezera su blago koje treba sačuvati za vašu decu i budućnost, ali treba razmišljati o tome kako treba prirodu integrisati u planove razvoja – poručio je Subotičanima ambasador Holandije u Srbiji Laurent Stokvis. Stokvis je u Subotici boravio u okviru projekta “Kao na razglednici –šta prirodi Srbiji donosi članstvo u EU”.
"Sačuvajte jezera za budućnost vaše dece"

Ambasador kraljevine Holandije u Srbiji Laurent Stokvis, sa svojim domaćinima, obišao je danas Ludaško jezero, gde se upoznao sa njihovim istorijatom, stepen zaštitte i izazovima sa kojima se suočava flora i fauna, kao i upravljači ovog ekosistema. Stokvist je impresioniran viđenim, kao i velikom energijom svih koji su uključeni u ovaj projekat, kako profesionalaca, tako i volontera.

Niska svest o potrebi zaštite prirode, trajna degradacija staništa i vrsta, kompleksnost reformi koje nas očekuju u oblasti zaštite životne sredine samo su neki od razloga za pokretanje projekta “Kao na razglednici –šta prirodi Srbiji donosi članstvo u EU” u okviru koga je organizovana poseta ambasadora Holandije subotičkim jezerima.

Gradonačelnik Maglai smatra da je ovo prilika da se uspostavi još čvršća saradnja sa Holandijom, koja ima značajna iskustva po pitanju očuvanja voda.

Projekat “Kao na razglednici – šta prirodi Srbije donose EU integracije”, koji su osmislili i realizuju Mladi istraživači Srbije podržala je Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 8460
Povezane teme

jezero palić

jene maglai

jezero ludaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.