• Pregleda: 8139

"Sačuvajte jezera za budućnost vaše dece"

Subotička jezera su blago koje treba sačuvati za vašu decu i budućnost, ali treba razmišljati o tome kako treba prirodu integrisati u planove razvoja – poručio je Subotičanima ambasador Holandije u Srbiji Laurent Stokvis. Stokvis je u Subotici boravio u okviru projekta “Kao na razglednici –šta prirodi Srbiji donosi članstvo u EU”.
"Sačuvajte jezera za budućnost vaše dece"

Ambasador kraljevine Holandije u Srbiji Laurent Stokvis, sa svojim domaćinima, obišao je danas Ludaško jezero, gde se upoznao sa njihovim istorijatom, stepen zaštitte i izazovima sa kojima se suočava flora i fauna, kao i upravljači ovog ekosistema. Stokvist je impresioniran viđenim, kao i velikom energijom svih koji su uključeni u ovaj projekat, kako profesionalaca, tako i volontera.

Niska svest o potrebi zaštite prirode, trajna degradacija staništa i vrsta, kompleksnost reformi koje nas očekuju u oblasti zaštite životne sredine samo su neki od razloga za pokretanje projekta “Kao na razglednici –šta prirodi Srbiji donosi članstvo u EU” u okviru koga je organizovana poseta ambasadora Holandije subotičkim jezerima.

Gradonačelnik Maglai smatra da je ovo prilika da se uspostavi još čvršća saradnja sa Holandijom, koja ima značajna iskustva po pitanju očuvanja voda.

Projekat “Kao na razglednici – šta prirodi Srbije donose EU integracije”, koji su osmislili i realizuju Mladi istraživači Srbije podržala je Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

8
Arpad Odgovori
kasno Marko na Kosovo stiže!
Always Ultra Odgovori
"Impresioniran vidjenim". Ha ha ha. Na cemu je bio doticni gospodin ?? Sta mu je drug Maglai stavio u kafu ??
Eastsider Odgovori
Izuzetno sam dirnut naprednim nivoom ekoloske svesti gosn ambasadora. Suza u oku mi je zaiskrila kada videh gosn ambasadora u camcu na Palicu, plaseci se za bezbednost njegove ekselencije znajuci da je u jezeru jos uvek krstareca raketa tomahavk koji su ispalili avioni vojske iste te Holandije, koja je, najzdusnije,najzverskije i najpredanije, pored USA i Turske, bombardovala Srbiju dva i po meseca daleke 99e. Kolicina ekoloski opasnog materijala koju su upotrebili ovi ekofriendovi i ljudske gromade je uzasavajuca i neverovatno je licemerje da bas holandski ambasador govori o buducnosti nase dece kada se njegova vlada najzdusnije pobrinula da je nemaju. Hvala vam puno, vasa ekselencijo, gosn ambasadore ali pokrite se usima i ucutite, molim Vas, Zbog nase dece!
Vesko Odgovori
Lepa idila, samo pazite da nesto ne ispliva na povrsinu. Rezultati rada nasih polticara, pa
i gradonacelnikove stranke.
nada Odgovori
Da me neko podseti , zar nije Holandska firma bila izvodjac radoba na rekonstrukciji precistaca?
Marko Odgovori
@Eastsider

Mislim da ga niste videli na Palicu, posto je ovo danas slikano na Ludaskom jezeru. ;)
DJuro Odgovori
E sad treba da se organizuje jedna manja grupa (od dvadesetak)clanova ,svi experti , za dole i gore ,pa da lepo o trosku grada odjezdi jedno deset dana da se upozna i posavetuje sa holandskim strucnjacima za ocuvanje prirode (kao onomad sa Nemackim), pa da se potrebno, dobijeno tamo, znanje lepo primeni u praksi ovde .
Uvek u pravu Odgovori
Svi smo mi za očuvanje jezera i drugih prirodnih bogatstava, a mnogocenjenom gospodinu treba reći da je njegova zemlja poslala poklon 1999. godine u vidu avionske bombe od 500 kg i bacila ga baš u jezero koje treba po njegovim rečima sačuvati za budućnost.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.