Komentara: 0
Pregleda: 1969

Rvanje: Spartak snažno napada trofej šampiona Srbije

01.12.2017. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj Hali sportova održaće se plejof posle kojeg će se znati konačni poredak u tekućoj sezoni. Nakon ligaškog dela četiri najbolja tima - Spartak, Partizan, Proleter i Novi Sad u subotu će se boriti za titulu šampiona države.
Rvanje: Spartak snažno napada trofej šampiona Srbije

Prošle sezone titula je za malo izmakla Spartaku, ali su zato Subotičani pojačali redove početkom sezone s namerom da ove godine titula ostane u našem gradu.

- Položili smo ispit kao domaćini prošle godine i Rvački savez nam je ukazao poverenje i ove. Verujemo da će ovog puta pobednik biti Spartak. Uložen je veliki trud da se stvori dobar tim koji će  vratiti titulu prvaka države na sever Bačke – rekao je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Velike nade polažu svi u Davora Štefaneka, svetskog i olimpijskog prvaka, ali je njegov nastup još pod znakom pitanja zbog povrede lakta koja ga muči.

- Titula nam je prošle godine za malo izmakla, ali ove sezone smo jači. Takmičenje smo završili bez poraza, uz samo osam izgubljenih borbi naših rvača što dovoljno govori koliko smo spremni. Potrudiću se da se takmičim u plejofu iako sam povređen. Najverovatnije da ću propustiti polufinale da se povreda ne bi pogoršala, ali ćemo za finale videti. Ukoliko ne budem mogao da rvam, Spartak ima dovoljno kvalitetnih takmičara koji mogu da me zamene – kaže Štefanek.

Rvanje: Spartak snažno napada trofej šampiona Srbije

SATNICA TAKMIČENJA - Prvi polufinalni meč odrvaće Spartak i Novi Sad (16 časova), dok će drugi par biti Proleter i Partizan (17 časova). Po protokolu meč za treće mesto biće održan od 18 časova, finale od 19 časova, nakon čega će biti održana svečanost proglašenja šampiona i dodela priznanja. Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Legenda srpskog rvanja, dugogodišnji trener Subotičana, danas Sportski direktor Spartaka, Sreten Damjanović, uveren je u uspeh.

- Tokom sezone smo pokazali da smo najbolji na svim takmičenjima i da nam niko ne može da parirati u plejofu. Ostvareni rezultati potvrđuju da smo spremni za osvajanje dvadeset i četvrte titule prvaka Srbije. - uveren je Damjanović

Trener Spartaka, Stojan Štefanek, naglašava da je tim spreman za sutrašnji izazov.

- Svi željno čekaju borbe za titulu. Dobro su se spremali, vežbali. Na poslednjim treninzima kacenat je bio na završavanju borbi tušem, ukoliko bude nerešeno, kao prošle godine, to će odlučiti pobednika. - rekao je Stojan Štefanek

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1969

Povezana vest

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

davor štefanek

sreten damnjanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.