Komentara: 1
Pregleda: 5813
Video
Foto

Rvanje: Spartak savladao Proleter u finalu i osvojio titulu šampiona Srbije

02.12.2017. u 21:52h
Izvor: Subotica.com
Rvački klub "Spartak" šampion je Srbije za 2017. godinu. Ekipa Sretena Damnjanovića i Stojana Štefaneka savladala je večeras u finalu branioca titule Proleter iz Zrenjanina sa 5:3. Ovo je 24. titula u istoriji kluba.
Rvanje: Spartak savladao Proleter u finalu i osvojio titulu šampiona Srbije

Subotica je danas, drugu godinu za redom, bila domaćin završnice elitnog ranga u rvanju. Za razliku od prošle godine kada je domaća publika očekivala trijumf Spartaka, finale je napustila razočarana, ali priliku za revanš Subotičani su dobili godinu dana kasnije i uspešno je iskoristili.

SMOTRA ŠAMPIONA - Subotičani su danas imali prilike da na jednom mestu pozdrave šampione srpskog, evropskog i svetskog rvanja kao što su Davor Štefanek (olimpijski i svetski šampion), Viktor Nemeš (svetski šampion), Kristijan Fris (evropski šampion), kao i osvajači mnogobrojnih evropskih medalja kao što su Aleksandar Maksimović, Vladimir Stankić, Sebastijan Nađ...

Na završni turnir plasirali su se Partizan, Novi Sad, Proleter i Spartak koji je ligaški deo sezone završio na 1. mestu, sa maksimalnim učinkom. Subotička ekipa predvođena olimpijskim šampionom Davorom Štefanekom vratila je tiulu u Suboticu, na radost brojnih ljubitelja ove drevne grčko-rimske borilačke veštine.

U prvom polufinalu Spartak je bez povređenog Štefaneka lako izašao na kraj sa Novim Sadom, pobedio 6:2, dok je u očekivanom finalu protiv Proletera vodio sa 4:1, Zrenjaninci su prišli na 4:3, ali odlučujuću borbu dobio je najveća uzdanica ekipe Spartaka, Davor Štefanek, na suvo iskustvo, tušem u drugoj rundi. Usledilo je veliko slavlje domačih rvača, a tribine su zadovoljno otpozdravljale.

Rvanje: Spartak savladao Proleter u finalu i osvojio titulu šampiona Srbije

Rvanje: Spartak savladao Proleter u finalu i osvojio titulu šampiona Srbije

Fantastično veče za subotičko rvanje upotpunili su brojni gosti iz sveta sporta, među kojima je bio i Darko Udovičić, pomoćnika ministra omladine i sporta Vanje Udovičića. Podršku subotičkim rvačima su dali i gradonačelnik Bogdan Laban, član GV zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, kao i sekretar Sportskog saveza Subotice, Goran Marinković. Atmosfera za pamćenje, odlična organizacija i povratak trofeja u vitrine subotičkog rvačkog kluba.

Rvanje: Spartak savladao Proleter u finalu i osvojio titulu šampiona Srbije

Legenda subotičkog i srpskog rvanja, Sreten Damnjanović, očekivano vrlo je bio zadovoljan osvojenom titulom, pohvalivši svoje učenike za sve pobede i sate znoja i odricanja da bi se došlo u priliku da se napadne trofej. Još prošle godine Spartak je najavio pohod na titulu, ali ona je izmakla. Ove godine nije bilo greške, Subotica je ponosni vlasnik trofeja šampiona Srbije za 2017. godinu.

- Danas smo videli četiri odlične ekipe, uzbudljive i zanimljive borbe i još jednom se potvrdilo da Srbija ima vrhunsko rvanje. Što se tiče samog finala reanširali smo se Proleteru za poraz prošle godine, oni su tada bili bolji, ove godine to smo mi. Ovo je 24. titula Spartaka, a posebno sam ponosan što sam lično učestvovao u osvajanju njih 20, što kao trener, što kao rvač. - ističe Damnjanović

Rvanje: Spartak savladao Proleter u finalu i osvojio titulu šampiona Srbije

Finale kao i svako finale, dve ekipe bore se za naslov šampiona, povećane su tenzije, ekipe ulaze sa velikim očekivanjima, možda nekada nerealnije, ali to je sport i pobednik se saznaje tek na terenu. Po rečima predsednika Spartaka i rvača ovog kluba, Davora Štefaneka, titula je zasluženo došla u njihove ruke.

- Mislim da je ovaj put bila zaslužena pobeda Spartaka, ne bi da komentarišem meč između Maksimovića i  Nemeša, mislim da je ovaj put Maksimović zasluženo dobio meč. Ja sam danas rvao povređen, dobio sam, ispostavilo se, odlučujući meč, rekao bih na iskustvo. Zahvalio bih se svima, pre svega mojim rvačima, zatim stručnom štabu, ali i gradu i brojnim sponzorima koji su nam pomogli da okupimo ovako dobar tim - rekao je Štefanek, dodavši samokritički da je svestan da mora početi redovno da trenira, jer, kako kaže, ovako više ne ide.

Po rečima Štefaneka ambicije kluba u narednom periodu su da se obezbede sredstva za nastup na Svetskom klupskom prvenstvu u Iranu, naredne godine.

- Želimo dogodine da se još više pojačamo, da možemo na ovom planetarnom takmičenju da konkurišemo među prva tri mesta - kaže predsednik Spartaka

Izvor: Subotica.com
Rvanje: Završni turnir, finale Spartak - Proleter Rvanje: Završni turnir, finale Spartak - Proleter Rvanje: Završni turnir, finale Spartak - Proleter Rvanje: Završni turnir, finale Spartak - Proleter Rvanje: Završni turnir, finale Spartak - Proleter Rvanje: Završni turnir, finale Spartak - Proleter Rvanje: Završni turnir, finale Spartak - Proleter Rvanje: Završni turnir, finale Spartak - Proleter
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 5813

Povezana vest

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.