Komentara: 0
Pregleda: 1775
Foto

Rvanje: Spartak prvak Srbije u seniorskoj konkurenciji

23.05.2022. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova održano je 91. seniorsko Prvenstvo Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom. Pobednički pehar u ekipnom plasmanu podigli su rvači Spartaka sa 128 osvojenih bodova.
Rvanje: Spartak prvak Srbije u seniorskoj konkurenciji

Na takmičenju je nastupilo 137 rvača iz 21 ekipe. Nakon celodnevnog nadmetanja Spartak je podigao šampionski pehar ispred drugoplasiranog zrenjaninskog Proletera (121 bod) i Radničkog iz Beograda, koji je zauzeo treće mesto sa 99 osvojenih bodova.

Subotičani su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili sedam medalja. Titulom prvaka države i zlatnim medaljama su se okitili Perica Dimitrijević u kategoriji 63kg, Sebastijan Nađ u 67kg, Ali Arslan u 77kg i Uroš Krstin 87kg. Dejan Franjković je u kategoriji 130kg zauzeo vicešampionsku poziciju i srebrnu medalju, dok su  Marko Kopunović i Sabolč Horvat osvojili bronze.

Rvanje: Spartak prvak Srbije u seniorskoj konkurencijiPlasman po kategorijama:

  • 55kg Sabolč Lošonc (Potisje), Andrej Velisavljev (Proleter), Ilija Antić (Gedža).
  • 60kg Kristijan Gazdag (Potisje), Sebastijan Kolompar (Proleter), Aleksandar Berarov (Soko), Dejan Berkec (Herkules).
  • 63kg Perica Dimitrijević (Spartak), Luka Vučković (Partizan), Simo Jovišić (Soko), Stefan Liščević (Radnički).
  • 67kg Sebastijan Nađ (Spartak), Uglješa Gajić (Vitez), Žolt Zonai (Herkules), Jovan Miolski (Proleter).
  • 72kg Aleksa Erski (Partizan), Ognjen Jakovljević (Kragujevac), Dragoljub Popetru, Goran Sremac (Proleter).
  • 77kg Ali Arslan (Spartak), Nemanja Kimoski (Partizan), Aleksa Ilić (Radnički), Uroš lečić (Proleter).
  • 82kg Branko Kovačević (Radnički), Miloš Perović (Crvena zvezda), Danilo Čolić (Radnički), Branko Đukić (Partizan).
  • 87kg Uroš Krstin (Spartak), Žarko Dickov (Radnički), Kristijan Čermak (Fruškogorac), Andrija Mihajlović (Proleter).
  • 97kg Bence Almaši (Senta), Luka Takić, Strahinja Despić (Radnički), Veljko Patraković (Soko).
  • 130kg Nemanja Pavlović (Novi Sad), Dejan Franjković (Spartak), Marko Kopunović (Spartak), Sabolč Horvat (Spartak).

Rvanje: Spartak prvak Srbije u seniorskoj konkurenciji

Takmičenje je svečano otvorio gradonačelnik Stevan Bakić, istakavši tom prilikom da je Subotica još jednom pokazala da omogućava odlične uslove za rvački sport i da ima kapacitete za organizovanje velikih takmičenja.

- Nedavno smo bili domaćini međunarodnog Memorijalnog turnira "Refik Memišević – Brale" i tokom tog turnira, takođe organizovanog na vrhunskom nivou, sve je funkcionisalo kako treba - rekao je gradonačelnik Bakić. - Svim učesnicima finalnih borbi želim da ostvare dobre rezultate, a posebno takmičarima subotičkog Spartaka koji su već osvojili dve bronzane medalje, a u deset finalnih borbi nadmetaće se čak pet rvača Spartaka. To će, svakako, doprineti još većoj promociji rvačkog sporta koji u našem gradu zauzima posebno mesto, kako po masovnosti takmičara, tako i po ostvarenim rezultatima.

Rvanje: Spartak prvak Srbije u seniorskoj konkurencijiLjubiteljima rvanja u subotičkoj Hali sportova ali i širom Srbije i regiona koji su pratili prenos na ArenaFight kanalu, obratio se i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, koji je takođe pohvalio organizaciju i izrazio uverenje da će ovaj turnir biti odlična uvertira za predsojeću organizaciju Svetskog prvenstva koje će se održati u septembru, u Beogradu.

- Među učesnicima ovog finala je i veliki broj mladih takmičara, što govori da za budućnost rvanja na ovim prostorima ne treba brinuti. Veliki rezultati naših šampiona podstakli su i klubove, i mlađe naraštaje, da se uključuju u rad, i to je primetno već na ovom državnom prvenstvu - poručio je Trajković.

Izvor: Subotica.com
Prvenstvo Srbije u rvanju za seniore Prvenstvo Srbije u rvanju za seniore Prvenstvo Srbije u rvanju za seniore Prvenstvo Srbije u rvanju za seniore Prvenstvo Srbije u rvanju za seniore Prvenstvo Srbije u rvanju za seniore Prvenstvo Srbije u rvanju za seniore Prvenstvo Srbije u rvanju za seniore
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1775
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.