Komentara: 0
Pregleda: 3622
Foto

Rvački derbi Spartaka i Proletera završen bez pobednika

23.10.2016. u 14:49h
Izvor: Subotica.com
Derbi Prve lige u rvanju između Spartaka i Proletera iz Zrenjanina završen je bez pobednika (4:4), ali svakako domaća ekipa može da bude zadovoljnija jer i pored nerešenog rezultata ima blagu prednost na putu do titule šampiona.
Rvački derbi Spartaka i Proletera završen bez pobednika

Iako je na ovom meču nastupio značajno oslabljen Spartak je izvukao nerešeno 4:4, ali i prednost u slučaju da obe ekipe ligaški deo završe bez poraza, s obzirom da je domaća ekipa imala tri borbe  dobijene tušem.

U ovom duelu Spartak je nastupio bez dva važna rvača, Maksimovića i Franjkovića, pa su Subotičani bili svesni da su blagi autsajderi, ali na kraju su ipak uspeli da izvuku bod, uz tri tuša Kristijana Gazdaga, Vujadina Bosnića i Davora Štefaneka.

U prvoj borbi prednost Spartaku doneo je Gazdag (tuš, 1. runda). U drugoj borbi između Nađa i Frisa viđeno je mnogo uzbuđenja, pomalo i nervoze, ali na kraju Nađ je u fotofinišu bio bolji od reprezenartivca Frisa, što je svakako borba koja je odlučila konačan rasplet.

Rvački derbi Spartaka i Proletera završen bez pobednika

U kategoriji do 71kg Nemeš je bio bolji od Marija Štefaneka za 2:1, u narednoj borbi zlatni olimpijac Davor Štefanek brzo je završio posao protiv Sremca (tuš, 2. runda) za 3:1, da bi u narednom duelu V. Nemeš bio bolji od Čikoša (tuš, 1. runda) za 3:2 u borbama za Spartak.

Preokret gostima donele su borbe Baloa i Balaža. Prvo je Balo bio bolji od Penjova, dok je Dobroev predao Balažu zbog povrede za 3:4. Odlučujuću pobedu za remi doneo je kapiten domaćih Bosnić koji je tušem u prvoj rundi savladao Krenjiskog za konačnih 4:4

- "Večeras smo gledali izuzetno lepe borbe, sa puno dinamike, što i treba rvanju. Što se tiče rezultata 4:4, ovaj put je to bilo realno, međutim u sastavu ekipe kao što je Proleter jedan Fris da izgubi je za nas iznenađenje, ali eto to je bila naša sreća." - rekao je trener ekipe Sreten Damnjanović

Meč u maloj sali Hale sportova posmatralo je oko 300 gledalaca.

Rvački derbi Spartaka i Proletera završen bez pobednika

Ligaški  deo  takmičenja  se  završava  27.  novembra, dok je plejof predviđen da se održi 4. decembra. U narednom kolu ekipa Sretena Damnjanovića gostuje Potisju u Kanjiži.

Istog dana (subota, 29. oktobar) u Subotici se održava prvi memorijal "Stipan Dora" za pionire, koji nosi ime proslavljenog rvača i trenera mlađih kategorija, koji je bio 4. na Olimpijskim igrama u Rimu, bio je dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije i beležio zapažene rezultate na međunarodnoj sceni.

Stipa Dora je ostavio upečatljiv trag u dugogodišnjem trenerskom radu sa mlađim kategorijama Spartaka i iz njegove škole izašle su brojne generacije sjajnih rvača.

Izvor: Subotica.com
Rvanje: Spartak - Proleter (Zrenjanin) Rvanje: Spartak - Proleter (Zrenjanin) Rvanje: Spartak - Proleter (Zrenjanin) Rvanje: Spartak - Proleter (Zrenjanin) Rvanje: Spartak - Proleter (Zrenjanin) Rvanje: Spartak - Proleter (Zrenjanin) Rvanje: Spartak - Proleter (Zrenjanin) Rvanje: Spartak - Proleter (Zrenjanin)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3622
Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

davor štefanek

sreten damnjanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.