Komentara: 7
Pregleda: 5376

Rvač Davor Štefanek najbolji sportista u izboru lista "Sport"

25.12.2014. u 11:44h
Izvor: Subotica.com
Rvač Davor Štefanek proglašen je sinoć za najboljeg sportistu Srbije u 2014. godini, u tradicionalnom 58. izboru dnevnog sportskog lista Sport. Štefanek je po bodovima bi bolji i od tenisera Đokovića, plivača Stjepanovića i srebrnog košarkaša Teodosića.
Rvač Davor Štefanek najbolji sportista u izboru lista "Sport"

Štefanek je veliko priznanje zaslužio nakon što je osvojio titulu prvaka sveta u kategoriji do 66 kolograma, u septembru u Taškentu, a dobio je prednost u odnosu na tenisera Novaka Ðokovića, plivača Velimira Stjepanovića, košarkaša Miloša Teodosića, kajakašicu Nikolinu Moldovan i druge šampione.

Istovremeno, Sport je proglasio 20. put i najboljeg mladog sportistu godine, a to je vaterpolista Partizana Gavril Subotić.

Žiri u izboru Sporta činili su svih prethodnih 57. osvajača nagrade, a ove godine predsednik žirija bio je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Svečanosti u hotelu Metropol prisustvovao je veliki broj nekadašnjih laureata, između ostalih Dejan Bodiroga, Milica Mandić, Aleksandar Šoštar i drugi.

Rvač Davor Štefanek najbolji sportista u izboru lista "Sport"

Davor Štefanek (Subotica, 12. septembar 1985.) je rvač iz Subotice, trenutno u RK "Proleter" i reprezentativac Srbije u rvanju, svetski šampion iz 2014. godine. Takmiči se u rvanju grčko-rimskim stilom, u kategoriji do 60 kg. Bio je član rvačkih klubova „Spartak“ iz Subotice i „Proleter“ iz Zrenjanina.

Učesnik je Olimpijskih igara u Atini, 2004. i Pekingu, 2008. godine.

Pored zlatne medalje na nedavno održanom Svetskom prvenstvu, Davor je i osvajač zlatne medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu 2005. u Litvaniji i na Mediteranskim igrama 2009. godine u Peskari, Italija, kao i srebrne na Evropskom prvenstvu 2004. u Švedskoj i Gran-priju Mađarske, 2009. godine u Sombathelju. 2006. godine je proglašen za najboljeg rvača završnog turnira Kupa evropskih prvaka. Proglašen je i za sportistu godine Grada Subotice u kategoriji seniora, 2008. godine, kada je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Bronzom se okitio i 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 5376

Povezane vesti

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.