Komentara: 25
Pregleda: 8995

Davor Štefanek osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju

13.09.2014. u 18:28h
Izvor: Subotica.com
Subotičanin Davor Štefanek u kategoriji do 66 kilograma pobedio je danas u finalu Svetskog prvenstva iranca Omida Nuruzija sa 7:3 i osvojio zlatnu medalju, prvu posle sedam godina za Srbiju. Davor je nekad nastupao za subotički Spartak, danas nastupa za Proleter iz Zrenjanina. Jučerašnjim ulaskom u finale sam sebi je čestitao 29-ti rođendan.
Davor Štefanek osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju

Štefanek je juče u polufinalu savladao Azerbejdžanca Hasana Alijeva sa 5:3, ušao u finale i tako Srbiji doneo medalju na svetskim prvenstvima posle 7 godina. Subotičanin koji danas nastupa za zrenjaninski Proleter u finalu se sastao sa irancom Omidom Nuruzijem, koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.

U danas održanom finalu Štefanek je bio bolji od iranca rezultatom 7:3.

Štefanek je lako preskočio prve dve prepreke i savladao reprezentativca Portugala Da i predstavnika Kine Su, prenosi sajt ATA stars.

U četvrtini finala Štefanek je bio bolji od Venckaitisa iz Litvanije sa 4:3. Naime, već u prvoj minuti meča je Štefanek stigao do 4:2 da bi Litvanac pred kraj meča stigao do još jednog poena što mu nije bilo dovoljno da pobedi srpskog takmičara.

U polufinalu se Štefanek sastao sa odličnim Hasanom Alijevim iz Azerbejdžana koji je prethodno lako pobedio predstavnika Gruzije sa 5:0. Prvih dva minuta bilo je žestoko u stojećem stavu. Obojica su prikazala odlično rvanje. Ipak, sudija je odlučio da Štefaneka pošalje u parter a da takmičar Azerbejdžana napadne što je i učinio ali je Štefanek uspeo da se “izmigolji” i stigne do prva dva poena. Kraj runde doneo je vođstvo srpskom reprezentativcu. U drugoj deonici meča Alijev je uspeo da izbaci Štefaneka ali je Subotičanin odmah stigao do dva nova boda. Ipak, Štefanek je u narednoj akciji podigao Alijeva i došao do zone ali je su sudije dosudile dva boda za takmičara Azerbejdžana. Do kraja meča je ostalo još 45 sekundi kada je rezultat na semaforu bio 5:3 za Štefaneka. Alijev je sve pokušavao u “stojki” ali je Štefanek uspeo da stigne do pobede a samim tim i do finala SP u Taškentu.

Davor Štefanek osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju


Priznanja i medalje za 29-godišnjeg Štefaneka

Davor Štefanek (1985) je osvajač zlatne medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu 2005. u Litvaniji i na Mediteranskim igrama 2009. godine u Peskari, Italija, kao i srebrne na Evropskom prvenstvu 2004. U Švedskoj i Gran priju Mađarske, 2009. godine u Sombathelju.

2006. godine Štefanek je proglašen za najboljeg rvača završnog turnira Kupa evropskih prvaka. Proglašen je i za sportistu godine Grada Subotice u kategoriji seniora, 2008. godine, kada je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Bronzom se okitio i 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 8995

Povezane vesti

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.